Facebook Hesabı Olanların Tüm Bilgileri Ortalıkta

Facebook Hesabı Olanların Tüm Bilgileri Ortalıkta

Max Schrems adındaki hukukçu, Facebook’a üye olan kişilerin özel mesajlarının Facebook tarafından okunarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı dava sonrası Avrupa Komisyonu Facebook hakkında şok bir uyarıda bulundu. Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği üye ülkelerinde yaşayan kişilerin bilgilerini Amerika güvenlik birimlerine geçmelerini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini açıkladı.

Ayrıca 1 milyardan fazla kullanıcısı olan facebook’un yasal olmayan şekilde üyelerinin mesajlarına baktığı ve bu yöntemle reklamlar gösterdiği iddia ediliyor.

Hukukçu Max Schrems’ın tespitlerine göre Facebook, kullanıcıların kişisel bilgilerine ve bilgi gizliliğine önem vermiyor. Amerika’nın veri gizliliği konusunda güvenilir bir ülke olmadığını belirterek Güvenli Limanın iptali için Avrupa Birliği Adalet Divanı’na başvurdu. Bu dava sadece Facebook değil Apple, Yahoo ve Microsoft gibi siteleri de kapsıyor.

Veri gizliliğinden kasıt Facebook paylaşım ve yorumların dışında kullanıcıların internette yaptığı her işin kayıt altına alınması.

Daha önce gizlilik ihlali nedeniyle hakkında açılan davada anlaşma yoluna giderek Facebook 20 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir