İnternet Güvenlik Şirketi Uyarıyor Ayrılan Çiftler İnternetten Birbirinin Özel Hayatını İhlal Ediyor

İnternet Güvenlik Şirketi Uyarıyor Ayrılan Çiftler İnternetten Birbirinin Özel Hayatını İhlal Ediyor

Rusya merkezli internet güvenlik şirketi Kaspersky Lab, 18 ülkeden 18 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği bir anket ile internet kullanıcılarının eski sevgililerinin dijital verileriyle neler yaptıklarını araştırdı.

Çiftler ayrılık sonrası internet üzerinden birbirlerinin özel hayatlarını gizlice takip ettiği, mahrem bilgilerini ve görüntülerini yaydığı ortaya çıktı.

Yapılan anket sonuçlarına göre çiftlerin yüzde 70’i kişisel cihazlarının şifrelerini eşleriyle paylaşıyor. Çiftlerin yüzde 26’sı eşlerinin mahrem bilgilerini, yüzde 14’ü mahrem mesajlarını, yüzde 11’i mahrem fotoğraflarını saklıyor.

Çiftler ayrıldıktan sonra intikam için eski sevgililerinin kişisel bilgilerini sosyal medyada paylaşmak istiyor bunu yapmak isteyenlerin oranı ise yüzde 12 civarında. Eski sevgililerinin cihazlarına zarar veren ya da vermek isteyenlerin oranı da aynı. İnternet üzerinden eski sevgililerinin paralarını harcadıklarını itiraf edenlerin oranı ise yüzde 10 civarında.

Erkeklerin yüzde 17’si eski sevgililerinin kişisel bilgilerini internette paylaştığını, kadınlarınsa yüzde 7’sinin böyle bir girişimde bulunduğu belirtiliyor.

Ayrılan çiftler intikam için yaptıkları bu yanlış eylemlerin hukuken suç olduğunun farkında değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir