Para Ödüllü Çevreci Yaşıyorum Video Yarışması Düzenleniyor

Para Ödüllü Çevreci Yaşıyorum Video Yarışması Düzenleniyor

Türkiye dahil Avrupa’da 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği ÇEVRECİ YAŞIYORUM para ödüllü video yarışmasına son başvuru tarihi 31 Mart 2018 Cumartesi.

Avrupa Çevre Ajansı İle Avrupa Çevre Bilgi ve Gözlem Ağı tarafından düzenlenen yarışmada en iyi videolar nakit para ödülü ile ödüllendirilecek. Her bir kategorideki (Sürdürülebilir gıda, Temiz hava, Temiz su ve Minimum düzeyde atık) kazananlar 1000 avro nakit para ödülü ile ödüllendirilecek. Çevrimiçi oylama ile belirlenen Halkın Tercihi Ödülü ise 500 avrodur. (Halk oylaması 1-31 Mayıs 2018 tarihlerinden internet üzerinden yapılacak)

Kısa videolarla kendi çevreci eylemlerinizi paylaşabilir, en iyi videolara oy verebilir ve başkalarına bunların daha fazlasını yapmaları konusunda ilham verebilirsiniz.

Video hazırlarken şu sorulara cevap bulmak gerekiyor:
Tabağınızdaki yemeğin çevre üzerindeki etkilerini nasıl azaltırsınız?
Daha temiz bir hava için katkıda bulunmak üzere yaptığınız tercihler nelerdir?
Su kaynaklarının temiz tutulmasına ve kirleticilerden arındırılmasına nasıl katkıda bulunabiliriz?
Belki başkalarına da atıkların tekrar kullanımına, tamir edilmesine ya da geri dönüşümüne ilişkin faydalı örnekler sunabilirsiniz, değil mi?

Yarışmada; sürdürülebilir gıda, temiz hava, temiz su ve minimum düzeyde atık olmak üzere 4 başlığa odaklanılacak.

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı gıda şarttır. Gıda israfı yaptığımızda aynı zamanda gıda kaynaklarını da israf etmekteyiz. Ayrıca, zirai ilaçların ve gübrelerin de toprak ve yeraltı suları üzerinde kötü etkisi olabilmektedir.

Ulaşımdan tarıma birçok ekonomik faaliyet hava kirletici maddelerin atmosfere salınmasına neden olur ancak, günlük alışkanlıklarımız hava kalitesini artırmamıza ve sağlığımız ile yaşam kalitemizi iyileştirmemize yardımcı olabilir.

Göllerimiz, nehirlerimiz ve denizlerimiz, iklim değişikliği ile kirlilik başta olmak üzere, çeşitli baskılara maruz kalmaktadır. Avrupa genelinde birçok bölgede, yeraltı su rezervlerimizi, bu rezervleri doldurmak için gereken süreden daha hızlı tüketmekteyiz. Bu baskılar doğa ve kendi sağlığımız üzerinde etkilidir.

Satın aldığımız ürünler çoğunlukla sınırlı bir kullanım ömrüne sahiptir. Ancak bunların katı atık sahalarına gönderilmesini önlemek için çeşitli yöntemler söz konusudur.

Yarışma kurallarını ve nasıl katılım sağlanacağını aşağıdaki adresten inceleyebilirsiniz:
www.eea.europa.eu/tr/highlights/video-yarismasi-cevreci-eylemlerinizi-paylasin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir