Enerji Kaynaklarının Çevreye Olumsuz Etkileri Kısa

Enerji Kaynaklarının Çevreye Olumsuz Etkileri Kısa

Hidrokarbon içeren kömür, yer yağı ve yer gazı gibi mineral yakıtların insan sağlığı açısından oluşturduğu olumsuzluklar doğrudan olabileceği gibi dolaylı yollardan da artıyor.

Taşıtlar ve fabrikalardan çıkan kirli gazlar dünyaya zarar verir ve bu dünyanın dengesini bozarak mevsimleri bozar bu da küresel ısınmaya yol açar.

Kirli havakürenin diğer bir etkisi ise asit yağmurlarıdır. Asit yağmurları, bitki ve ağaç yapraklarını yakmakta, topraktaki minerallerin erimesine yol açmaktadır. Bitkiler ise eriyen bu minerallerden kendilerine zararlı olanlarını süzüp eleme yapamazlar ve toprak elverişsiz hale gelir.

Taşkın ve fırtına gibi aşırı hava olaylarındaki artışlar, ölüm, yaralanma, psikolojik hastalıkların artışı ve tatlı suyun kirlenmesi durumları ortaya çıkıyor.

Olumsuz dolaylı etkilerin başında; kalp, damar ve solunum hastalıklarından kaynaklanan ölümler ve sıcak hava dalgalarının şiddet ve süresindeki artışlar nedeniyle oluşan hastalıklar geliyor.

İklim değişikliğinin dolaylı etkileri, sıtma, bazı virüs kökenli beyin iltihapları gibi enfeksiyon salgınlarının taşınma potansiyelindeki artışları içermektedir.

Karbon içeren yakıtları kullanmak sadece hava küreye ve insan sağlığına değil ağaçlarada zarar verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir