Küf ve Rutubete Karşı Nasıl Önlem Alınır

Küf ve Rutubete Karşı Nasıl Önlem Alınır

Küf ve Rutubete Karşı Nasıl Önlem Alınır

Odadaki nem oranı yaz aylarında yüzde 65, kış aylarında da yüzde 55’den fazla olmamalıdır (nem ölçme aleti bu konuda size yardımcı olur).

Pencereler hiçbir şekilde üstten açık olmamalı ya da odalar uzun süre havalandırılmamalı (yoksa duvarlar soğur). Ortam havalandırılırken günde 2 veya 3 kez, 5 veya 10 dakika kadar sonuna kadar açılan pencere ile ya da karşılıklı açılan pencerelerle havalandırma yapılmalı.

Banyo ve duş yaparken, çamaşırları kuruturken ve yemek pişirirken kapılar kapalı tutulup, iş bittikten sonra hemen havalandırılmalı.

Sabah uyandıktan sonra bütün ev havalandırılmalı. Sıcaklığı az olan odaların kapıları kapalı tutulmalı. Odaların tam soğumasını engellemeli, özellikle dışa bakan duvarlar varsa.

Kalorifer önleri mobilya, perde ve benzeri şeylerle kapatılmamalı. Uzun süreli ev dışındaysanız, ev içindeki kapılar açık tutulmalı.

Soğuk dış duvarlarda mobilyalar, duvara 10 cm. aralıkla durmalı.

Çöp günlük olarak boşaltılmalı.

Ortamdaki rutubeti kurutacak bazı pratik kutular bulunmakta. Türk yapımı rutubet giderici kutular herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymadan içindeki kapsüllerle ortamdaki nemi alarak rutubeti yok etmekte. Ortamlarda oluşan buğu, Islaklık hissi gibi etkilerin ortadan kalkmasını ayrıca mekânların küf, rutubet kaynaklı kötü kokudan arınmasını sağlamakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir