İhtiyaca Göre Kombi Kullanımı ve Tasarruf

İhtiyaca Göre Kombi Kullanımı ve Tasarruf

İhtiyaca Göre Kombi Kullanımı ve Tasarruf

Soğuk zamanlarda ihtiyaç duyulan kombiler sadece ısınmak istediğimiz anlarda mı açılmalı, yoksa sürekli mi açık tutulmalı sorusunun cevabı birçok kişinin merak ettiği bir konudur.

Örneğin evli bir çift çalışıyorsa, belirli saatlerde ev boş kalıyorsa bu durumda kombinin kapatılması doğru olacaktır. Bireyler sadece eve geldiklerinde kombilerini çalıştırarak gereksiz yakıt sarfiyatını önlemiş olur. Bu şekilde ısınmanızı zaman aralıklarına bölmüş olursunuz ve bu durum size tasarruf sağlarken kullandığınız cihazın ömrünü uzatır. Yalnız bu tasarrufu sağlamadan önce evinizi tam olarak ısıtmanız önerilir.

Doğalgaz faturanızı bütçenize uygun hale getirmek sizin elinizde. Evinizde ısınmasına gerek olmayan, boş odaları kapılarını kapatmanız tavsiye edilir. Güneş battığı zaman sıcaklığın içeride daha fazla kalması için perdelerin çekilmesi iyi olacaktır. Her yıl belirli dönemlerde kombi bacalarını temizletme ve kombi bakımını yaptırmak gerekir. Eğer kombi bacalı ise kesinlikle dolap içine yerleştirilmemelidir.

Isınmak için Kombi tesisati herşeyden önemlidir. Eğer bu tesisatı işi iyi bilen bir ekip yaptıysa eviniz hem çok ısınır hemde faturalarız az gelir. Genellikle tesisat hataları yüzünden doğalgaz faturaları yüksek gelir ve aynı kombi markasını kullanan bir kişi kombiden çok memnun kalırken farklı bir kullanıcı hiç memnun kalmaz ve sorunun kombiden kaynaklandığını düşünür. Fautralarınız yüksek gelmesine rağmen eviniz tam olarak ısınmıyorsa mutlaka evinizin kombi tesisatını bu işin uzmanlarına kontrol ettirip yeniletin. Hatalı projeler güncellenebiliyor.

Malesef kullanıcılar kombi alırken gösterdikleri hassasiyeti yalıtım ve tesisat yapımında göstermemekte. Evin türü, bulunduğu semt, bulunduğu kat ve baktığı yönler çok önemlidir, bunların hepsi yakıt kullanımını etkiler. En basit örnekle 100 metrekarelik bir daireye en az 8 m petek koymak gerekir. Bilinçsizce yaptırılan tesisatlarda çok yakacağı düşüncesiyle petek sayısı azaltılarak, petekler kısılırsa ev tam olarak ısınmadığı gibi ay sonu daha çok fatura ödenmesine sebep olur. Ayrıca kombi boş yere daha çok çalışarak devrede kalıp tüm parçalarının ömrünü kısaltır. Bu nedenle doğalgaz tesisatı yaptırırken evin içine ne kadar çok uzun petek koydurursanız faturalarınız o kadar düşecektir. Örnek vermek gerekirse kombinizi belli bir derecede çalıştırdınız. Eğer evinizde 1 metrelik petek varsa ortamı belli bir sıcaklıkta ısıtırken, evinizde 2 metrelik petek olsaydı aynı derecede yaktığınızda verdiği ısı 1 metrelik peteğin verdiği ısıdan yaklaşık 2 katı kadar olacaktı ve siz bunun için hiç bir ekstra ücret ödemeyecektiniz. Aksine ev ısındığı için kombiyi kısacak ve daha az fatura ödeyeceksiniz. Ancak petekler ne kadar çok olursa olsun onu besleyecek olan boru çaplarıda önemlidir, bunlar küçükk olursa yine sağlıklı bir ısınma sağlanamaz.

Kombi ile ısınmanın tek dezavantajı mutlaka elektriğe ihtiyaç duymasıdır. Bazen kış aylarında elektrik kesintileri yaşanabilmekte ve kombiler etkisiz hale gelebilmektedir. Böyle bir durumda kaldığınızda mutfak ocağını yakarak geçici olarak ısınma ihtiyacını giderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir