Kazakistan Türkiye’ye Mercimek İhraç Edilmesini Teklif Etti

Kazakistan Türkiye'ye Mercimek İhraç Edilmesini Teklif Etti

Bir zamanlar ürettiği ürünlerin tohumlarını satan Türkiye artık pek çok ürününü yurt dışından ithal ediyor. Bunların başında Mercimek geliyor. Mercimek özellikle Kanada ve Amerika’dan ithal ediliyor. GDO’lu ürünlerin yüzde 80’inde kullanılan glifosat insanlarda kansere neden oluyor. Kanada ve Amerika’dan Türkiye’ye ithal edilen mercimeklerin çoğunda bu kalıntılar bulunuyor.

Kazakistan Pavlodar İş Adamları Odası ofisinde Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ile Pavlodar Eyalet Valisi Bulat Bakauov görüştü.

Vali Bakauov görüşmede Pavlodar eyaleti ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 64 milyon doları bulduğunu, bu tutarın 61 milyon dolarının alüminyum ihracatından sağlandığını belirtti.

Türk iş adamları ile işbirliğini güçlendirmek istediklerini dile getiren Bulat Bakauov sanayi, turizm, tıp ve tarım sektörlerinde işbirliği teklif ederken Pavlodar Eyaleti’nde mercimek yetiştiren tarım üreticilerinin Türkiye’nin ana mercimek tedarikçisi olan Kanada ile kalite açısından rekabet edebileceğini ve Türkiye’ye bu ürünü ihraç etmeye hazır olduklarını belirtti.

Bakauov Türk konuklara Pavlodar’da 5 yıldızlı otel inşaatına yatırım yapmalarını teklif ederek, bölge yönetiminin önümüzdeki yıllarda inşa edilecek otel inşaatı için arazi tahsis etmeye hazır olduğunu bildirmiştir.

Yabancıların Ürettiği Bakliyatları Tüketiyoruz Marketlerde Yerli Mercimek Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir