Julia Roberts Kimdir

4 sene önce 0

Julia Roberts 28 Ekim 1967 yılında Georgia’da doğan Amerikalı oyuncudur. Campbell Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Georgia Devlet Üniversitesi’ni yarıda bırakarak Modellik Ajansı ile anlaşma imzalayarak oyunculuk okuluna kayıt yaptırdı. Zorlu bir çocukluk dönemi geçirdi. Ailesi maddi sıkıntılardan ötürü ayrıldı ve babasını erken yaşta kaybetti. Tüm bu yaşadığı zorluklara rağmen yılmadı ve günümüzde Hollywood’un en zengin oyuncusu olmayı başardı.

Oyunculuğa televizyon dizisi Crime Story, Satisfaction ve Mystic Pizza adlı filmlerle başladı. Kariyerindeki şöhreti Steel Magnolias ve Pretty Woman filmleriyle yakaladı.

Roberts UNICEF ve çeşitli yardım kuruluşlarına katkıda bulunuyor.

Filmografi
1987 Firehouse
1988 Blood Red, Miami Vice, Mystic Pizza, Baja Oklahoma, Satisfaction
1989 Steel Magnolias
1990 Pretty Woman, Flatliners
1991 Hook, Dying Young, Sleeping with the Enemy
1992 The Player
1993 The Pelican Brief
1994 Prêt-à-Porter, I Love Trouble
1995 Something to Talk About
1996 Everyone Says I Love You, Michael Collins, Mary Reilly, Friends
1997 Conspiracy Theory, My Best Friend’s Wedding
1998 Stepmom
1999 Runaway Bride, Notting Hill
2000 Erin Brockovich
2001 Ocean’s Eleven, America’s Sweethearts, The Mexican
2002 Confessions of a Dangerous Mind, Grand Champion, Full Frontal
2003 Mona Lisa Smile
2004 Ocean’s Twelve, Closer
2006 Charlotte’s Web, The Ant Bully
2007 Charlie Wilson’s War
2008 Fireflies in the Garden
2009 Duplicity
2010 Valentine’s Day, Eat, Pray, Love
2011 Larry Crowne
2012 The Friday Night Knitting Club

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi