Yeni Zelanda’nın Ünlü Mutfak Şefi Yaşar Üniversitesi’nde Belgesel Çekti

Yeni Zelanda'nın Ünlü Mutfak Şefi Yaşar Üniversitesi'nde Belgesel Çekti

Yeni Zelanda’nın ünlü mutfak şefi Simon Gault, Yeni Zelanda televizyonlarında ve uluslararası haber kanallarında gösterilmesi planlanan Akdeniz diyeti içerikli belgeseli için İzmir’e geldi.

Ünlü şef, dünyada en sağlıklı beslenme biçimlerinden biri olarak gösterilen Akdeniz diyetinin bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları üzerine Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel ile röportaj gerçekleştirdi.

İşlenmiş gıdalardan uzak durulan bir mantığa sahip olan Akdeniz diyetinin eşsiz faydalarını konu alan Nasıl Yiyoruz belgeselinin çekimleri için Çeşme ve Urla’da ziyaretlerde bulunan Simon Gault, dikkat çekici sorular sordu. Yaşar Üniversitesi akademisyeninden Akdeniz diyeti ile ilgili yapılan son araştırmalardan, diyetin psikolojik yararlarına; kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon, kolestrol, Alzheimer, diyabet ve kanser gibi hastalar üzerindeki etkilerinden, Slow Food akımına kadar pek çok alanda görüş aldı.

Obeziteye karşı dikkat çekmek ve Akdeniz diyetini bir yaşam felsefesi haline dönüştürmek üzere insanları bilinçlendirmek istediğini söyleyen Gault, Zeytinyağı, balık, deniz ürünleri, yeşil sebzeler, baklagiller ve otlar gibi gıdalardan oluşan Akdeniz diyetinin İzmir’de en iyi şekilde uygulandığını düşündüğünü belirtti.

Simon Gault, Türk halkında dikkat çekici bir ekmek tüketimi mevcut. Bunu aşırı buluyorum. Akdeniz diyeti mutfağının pek çok iyi örneği ile karşılaştım. Ayrıca Türkler tarlada ürettiklerini sosyal olarak iyi bir şekilde bütünleştirebiliyor. Bu da büyük bir avantaj, dedi.

Belgesel çekimleri Yunanistan’da da gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir