Geçen Yıl Pis Varillerin Bulunduğu Sakarya Karasu’da Su İçinde Norovirüs Saptandı

Geçen Yıl Pis Varillerin Bulunduğu Sakarya Karasu'da Su İçinde Norovirüs Saptandı
Geçen Yıl Pis Varillerin Bulunduğu Sakarya Karasu’da Su İçinde Norovirüs Saptandı

Sakarya’nın Karasu ilçesine tatile giden binlerce kişide kusma, bulantı ve baş ağrısı şikayetleri incelendi ve alınan numunelerden norovirüs olduğu ortaya çıktı.

Norovirüs, deniz ürünlerinin yenmesi ile de salgınların meydana geldiği bilinmektedir. Norovirüs havuz, şebeke suyu ve gıda yoluyla bulaşması da mümkündür. Özellikle gıda hazırlayanların kişisel hijyen kurallarına uymaları büyük önem taşımaktadır.

Kruvaziyer gemileri de sıklıkla büyük norovirüs salgınları yaşarlar.

Geçen yıl Karadeniz Karasu açıklarında içi sıvı dolu pis variller bulunmuştu.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
Hastalıktan korunmada güvenli yiyecek ve içecek kullanılması, kapalı içme suyu, yeşil sebze ve meyvelerin kaynatılmış sularla yıkanması ya da sirkeli suda bekletilmesi önemlidir. Hastaların yemek yapım ve dağıtımı gibi işlerden 3 gün süreyle uzak durması, hasta olmayanlarla mümkün olduğunca doğrudan temas etmemesi ve havuzlara girmemesi önerilir. Hasta çıkartıları ile temas eden yüzeylerin çamaşır suyu ile silinmesi önerilir. Son olarak hastaların şikayetleri geçtikten 48-72 saat sonrasına kadar toplu yaşanılan yerlere gitmemesi ve evlerinde dinlenmesi ve SASKİ kontrolünde olmayan mahalle çeşmelerinin kullanılmaması önerilir. Sağlık kuruluşlarımıza gelen vaka sayısı 26 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla 4 bin 500 olmuştur. Sağlık kuruluşlarımıza başvuran tüm vakaların tedavi ve takipleri yapılmıştır. Hastanelerimizde yeterli sayıda personel görevlendirilmiş olup, yatış gerektirecek ağır vakalar bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla sunulur.

İçi Sıvı Dolu Pis Variller Sakarya Karadeniz Karasu Açıklarında Bulundu
Sakarya Karasu’da Gemiden Sızan Yanık Yağ Denizi Kirletiyor Acil Müdahale Edilmesi Gerekiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir