Kavurucu Sıcaklarda Hayvanlar İçin Bir Kap Su ve Mama Kampanyası Sürüyor

Kavurucu Sıcaklarda Hayvanlar İçin Bir Kap Su ve Mama Kampanyası Sürüyor

Aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanlar sıkıntı altında. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, vatandaşları duyarlı olmaya davet ederken, sokakta yaşayan hayvanların ulaşabileceği yerlere su ve mama koyalım diyor.

İçinde bulunduğumuz yazın en sıcak günlerinde, canlıların su ihtiyaçlarında artış olmakta. Özellikle sokaklarda sahipsiz olarak barınmaya çalışan ve yaşam savaşı veren kedi, köpek ve kuş gibi canlıların ihtiyaçlarının giderilebilmesi için pet şişe sular, taslarda mamalar ve yemler sokakların uygun yerlerine çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde koymaları rica ediliyor.

Mamalar sadece hayvanların yiyebileceği gıdalardan olmalı su günlük olarak tazelenmeli ve kaplar temiz tutulmalı.

Yılda birkaç kez bu kampanyayı duyurduklarını ifade eden Kenan Ersoy, “Sokak hayvanlarının sıcak günlerde su ve yemek bulabilmesi için en azından caddemize, sokağımıza, apartmanımıza, evimizin kenarına bir kap su, bir kap yemek koyalım. Bu küçük bir yoğurt kapı ya da kestiğimiz pet şişede olabilir. Amacımız sokak hayvanlarını beslemek. Bunu yaparken de sokağımızı kirletmemeye özen gösterelim. Verilen yemekler bozulmaması için sabah erken ve gece geç saatlerde verilmeli. Suyu 24 saat doldurabiliriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir