Fergie Kimdir

4 sene önce 0

Stacy Ann Ferguson sahne adıyla Fergie 27 Mart 1975 yılında Kaliforniya’da doğan Amerikalı şarkıcı, model ve oyuncudur.

Fergie küçük yaşta televizyon programlarına başladı.

Wild Orchid grubunu kuran şarkıcı, bu grupla 1997 yılında Wild Orchid ve 1998 yılında Oxygen adlı iki albüm çıkardı ve gruptan ayrıldı.

2003 yılında Black Eyed Peas grubuna geçen Ferguson, grubun 2003 yılındaki Elephunk albümüyle adını duyurdu.

2005 yılında Black Eyed Peas albümü Monkey Business’in ardından 2006 yılında Poseidon filminde rol aldı ve aynı yıl ilk solo albümü üzerinde çalışmaya başladı.

2006 Eylül ayında The Dutchess adlı solo albümünü yayınlayan Fergie, bu albümde prodüktör olarak Black Eyed Peas grubundan Will.I.Am ile birlikte çalıştı. Albüm Amerika listelerinde 3. sıraya kadar yükseldi.

İlk teklisi London Bridge ile Amerika listelerinde zirveye yükseldi. Albümün ikinci teklisi Fergalicious Billboard Hot 100’de ikinci olurken, Pop 100’de birinci oldu. Albümün üçüncü teklisi Glamorous’da Ludacris ile düet yapan Fergie, yine US Billboard’da birinci oldu. Albümün 4. single’ı Big Girls Don’t Cry ile Amerikan listelerinde 3 numaraya kadar yükseldi.

2010 yılında Avon markası adı altında OUTSPOKEN by Fergie isimli bir parfüme adını vermiştir.

Diskografi
Film
1986 Monster in the Closet
1998 Outside Ozona
2000 The Gentleman Bandit
2005 Be Cool
2006 Poseidon
2007 Planet Terror
2008 Madagascar: Escape 2 Africa
2009 Arthur and the Revenge of Maltazard
2009 Nine
2010 Marmaduke

Dizi
1984 It’s Flashbeagle, Charlie Brown
1984–89 Kids Incorporated
1985 Snoopy’s Getting Married, Charlie Brown
1985 The Charlie Brown and Snoopy Show
1986 Mr. Belvedere
1994 Married… with Children
1995 California Dreams
1998–2001 Great Pretenders
2003 Rocket Power
2006–Devam Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve
2009 The Cleveland Show
2010 The Cleveland Show

Albüm
The Dutchess (2006)

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi