Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi Rusya Türkiye Arasında İmzalandı

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi Rusya Türkiye Arasında İmzalandıTürk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi Rusya Türkiye Arasında İmzalandı

23. Dünya Enerji Kongresi için İstanbul’da bulunan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Proje için anlaşma imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ilgili bakanların ve uzmanların görüşmeleri devam ettireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde iki ülke arasında enerji ile ilgili münasebetleri ilgilendiren konuların, ekonomik ve ticari ilişkilerin, savunma, turizm ve kültürel alana ilişkin konuların yer aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler noktasında bugün gerçekten Sayın Başkanla dolu dolu bir gün geçirdik. Normalleşme sürecinin hızla devam edeceğine olan inancım tamdır. Tabii birçok alanda, savunma sanayiyle ilgili, siyasi alanda, ekonomik, ticari, turizm, kültür, bütün bu alanları kapsayan bu ilişkilerimizi bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde geliştireceğiz.

Suriye konusunu etraflıca ele alma imkânımız oldu. Fırat Kalkanı Operasyonunu kendileriyle görüştük ve bu konuda ne gibi iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini yaptık. Özellikle Halep’teki gelişmelerde insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki oradaki insanlar bir an önce barışa, huzura kavuşsunlar? Bu konuda karşılıklı olarak görevlendirmelerimizi yaptık. Dışişleri bakanlarımız, genelkurmay başkanlarımız ve milli istihbarat teşkilatı müsteşarlarımızın da katılacakları toplantılarla bir araya gelip bu konudaki çalışmayla bir noktaya varılacaktır, diye konuştu.

Sömürgeci ülkelerin Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmayı ve anlaşmaları sabote etme ihtimalleri olasılık dahilinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir