Karakalem Sepet Çizimi

Karakalem Sepet Çizimi

Bir sepeti çizerken ana sorununuz baktığınız nesnenin karmaşıklığı içinde kaybolmamayı nasıl başaracağınız olacaktır. Örgü düzenini keşfetmeniz ve her sepet örgüsü parçasının genel tasarımda nereye oturduğuna karar vermeniz gerekir. Örgü düzenini keşfettikten sonra çizim işlemi artık size fazla cesaret kırıcı gelmeyecektir.

Çizimi aşama aşama gerçekleştirin:
Karakalem Sepet Çizimi

1. Bir çatı şekil çizin; ana dikey çubukların tekil yapısını ve sepetin üst ve alt kısmını ana hatlarıyla gösterin. Bunu yaparken boy ve genişlik karşılaştırılması yapmayı ve nesnenin orta çizgisini belirlemeyi unutmayın. Böylece çiziminizin orantılı olmasını sağlayacaksınız.

Karakalem Sepet

2. Şimdi genel örgü etkisini çizin. Üst ve alt kenarlara özellikle dikkat edin. Böylece sepet dokusunun ana hatlarını belirlemiş olacaksınız.

Karakalem Sepet Çizim

3. Işık yönüne göre sepetin bulunduğu yüzeye düşen gölgesini inceleyin. Başta basit ve hafif bir gölgelendirme yapın. Son olarak nesnenin genel gölgelendirmesi üzerinde çalışma yapın; gölge tonlarını, daha net gözüken çizgileri ve daha koyu tonlara ve gölgelere sahip alanları vurgulayın. Tonlama yaparak sepet dokusunu daha ayrıntılı ve net şekilde göstermiş oldunuz.

One Reply to “Karakalem Sepet Çizimi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir