Sivilce Oluşumu ve Tedavisi

Sivilce Oluşumu ve Tedavisi

* Sivilce niçin çıkar ?

Cevap : Sivilcenin yapısı ile ilgili net bir örnek verecek olursak ; İçerisinden yağ geçen incecik bir boru düşünelim ve bu borunun yağ barındırabilme kapasitesi 20 gr. olsun. Borunun içerisinde biriken yağ oranı 30 gr. a ulaştığında limit aşılmış olur ve sonuç olarak borucuk patlar ve dağılır. Biz bu duruma sivilce ismini veririz.

Sivilcenin oluşumu için herzaman dışarıdan mikrop almak gerekmez. Vücudumuzda taşıdığımız herhangi bir hormanumuz sivilce oluşumuna kendiliğinden sebep olabilir.  Vücudumuzun durup duruken sivilce meydana getirmesinin sebebi yine az önce verdiğimiz boru örneğinden hareket edersek, borucuktan çıkan yağ parçalarının dağılmasını önlemek ve tedavi etmektir.

Bazı kozmetik maddelerinin yağ kanalcıklarına sızarak mikropları öldürdüğüne dair bir söylenti vardır. Bu son derece büyük bir yanılgıdır.Kozmetik maddelerinin mikropları öldürücü bir etkisi bulunmamaktadır. Kesin ve sağlıklı bir sonuç elde etmek için kesinlikle bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz.

* Sivilceyi patlatmak, sıkmak doğru bir davranışmıdır ?

Cevap : Yanlış tedavi uygulamalarından biri de sivilcelerimizi sıkmaktır. Bu yanlış davranış, cildimizde kalıcı sivilce lekelerinin kalmasına neden olur. Çünkü sivilcenin sıkılması yağlanmanın diğer dokulara sıçraması riskini doğurur. Sivilcelerinizi sıkarak yüzünüzde kalıcı izler meydana gelmesine neden olduysanız bir dermatoloğa giderek lazer tedavisi olmanızı öneririz.

* Stres, sivilceleri arttıran bir etkenmidir ?

Cevap : Evet stres sivilce oluşumunu hızlandırır ve arttırır. Çünkü stres, ciltte yağlanmaya neden olur.

* Sivilcelerin meydana gelmesinde temizliğin yeri nedir ve sivilceler nasıl iyileşir ?

Cevap : Makalemiz boyunca bahsettiğimiz gibi sivilcelerin meydana gelme sebebi yağlanmadır. Sık sık yüzümüzü temizlemek, yıkamak yağlanma oranını azaltmaz. Cildin kuru tutulması için sabun ile temizlenmesi tavsiyemizdir. Pudra, nemlendirici, fondöten gibi kozmetik maddeler kullanacaksanız kesinlikle nemsiz olanlarını tercih ediniz. Nem sivilceye oluşum ortamı sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir