İnsanlar Bayramda Yine Tatlılara Yüklendi

İnsanlar Bayramda Yine Tatlılara Yüklendi

Uzmanların tavsiyelerini dikkate almayan vatandaşlar yine bayramda yiyecekleri aşırı olarak tüketti. Özellikle aşırı şeker ani kilo artışı dışında çeşitli hastalıklara neden oluyor.

Uzmanlar bayramda aşırı yiyecek tüketerek sağlığınızı riske atmayın çağrılarını tekrarlıyor.

Ramazanda oruç tutanlar normal beslenme düzenine geçtikleri anda eskisinden daha fazla yemek yemeye başlar. Bu yüzden kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, safra kesesi hastalıkları, eklem hastalıkları gibi rahatsızlıklar belirginleşmekte.

Şeker ve şeker içeren çikolata, hazır meyve suyu, gazlı içecekler, tatlılar tüketilmemeli. Bunlar tüketildiğinde kana hemen karışarak vücutta yağa çevirilir. Kan şekeri düşer ve tekrar tatlı yeme isteği doğar.

Kızartma yerine ızgara, fırında ya da haşlama yapılarak yemekler yavaş yavaş yenmeli ve çok iyi çiğnenmeli. Günde yaklaşık 2-3 litre su tüketilmeli. Kafein fazla tüketilmemeli günlük çay ve kahve tüketimi 3 fincanı geçmemeli. Ayran, limonata, taze sıkılmış meyve suyu gibi sağlıklı içecekler tercih edilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir