Samsun Dolgu Şehir Oldu

Samsun Dolgu Şehir Oldu

Samsun’da 1953 yılından itibaren başlayan liman yapımı için sahil doldurma uygulaması 62 yıldır sürüyor. Samsun sahili geçen bu süre zarfında 3 bin dönüm yani 3 milyon metrekare genişledi.

Dolgu sahalarına Barcelona şehri örnek alınarak turizm, spor ve eğlence alanları inşaa edildi.

Atakum ilçesinde oluşturulan dolgu sahasına ise tenis, voleybol, basketbol, bowling ve golf alanı yapılacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çok istemedikleri halde dolgu alanı yapmak zorunda olduklarını, denizi doldurarak yeni alan elde etmenin çok kolay bir iş olmadığını vurgulayarak şunları ifade etti; “Dolduruyorsunuz ama doldurduğunuzu denizin almaması için dolgunun önüne dev rıhtımlar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun maliyeti çok yüksek. Bir de denizin davranışına bir şekilde müdahale ettiğiniz zaman, denizin dalgasının asabı bozuluyor ve davranışı değişiyor. Deniz kendisinden alınanı bir şekilde bir yerlerden alma ihtiyacı hissediyor. Mecbur kaldığımız için bu dolguları yapıyoruz. Atakum ilçesinde 400 dönüm alanın yeni dolgusu bitti ve orayı golf alanı olarak düzenliyoruz. Yine Petrol Ofisi’nin orada bin dönümlük alanda dolgu çalışması yapıyoruz. Kentimiz dolgular sayesinde 3 bin dönüm civarında alan kazandı. Yeni dolgu alanlarının bitmesiyle bu alan yaklaşık 4 bin dönüme çıkacak.”

Kentte yapılan dolgu alanlarında Samsun Valiliği, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Serbest Bölge, Toprak Mahsulleri Ofisi, İlkadım Atletizm Stadı, Anakent Sosyal Tesisleri ve Samsun Limanı gibi kamu kurumlarının hizmet amaçlı kullandığı binalar bulunuyor.

Ayrıca fuar bölgesi, Yat Limanı, Yabancılar Çarşısı, Hayvanat Bahçesi, Sevgipark, Batıpark, Doğupark, Samsunspor, Amazon Adası, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu da dolgu sahasında yer alan sosyal tesisler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir