Plastik Taraklar Sağlığa Zararlı İnsanlara Elektriksel Yükleme Yapıyor

Plastik Taraklar Sağlığa Zararlı İnsanlara Elektriksel Yükleme Yapıyor

Plastik malzemelerden hazırlanan saç ürünleri ve taraklar vücutta fazladan statik(durgun) elektrik birikmesine neden olur.

İngilterede Dr. Monro tarafından yapılan araştırmalarda elektriksel etkiler insanlar üzerinde aynı kimyasal maddeler ve polenler gibi alerjiler oluşturabildiğini, çeşitli alerji yapıcıların etkisiyle çok sayıda rahatsızlık (baş ağrısı, sinirlilik, migren, dolaşım bozuklukları, kalp rahatsızlığı, bağışıklık sisteminde zayıflama) ortaya çıkabildiğini belirtiyor.

Ayrıca vücutta biriken durgun)elektrik insanda stres, depresyon gibi negatif etkilere neden olur. Özellikle Çin plastiğiyle üretilen taraklar başka bilinmeyen derisel hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle saçlarınızı plastik tarakla taramayın.

Plastik taraklar yerine; ahşap, metal uçlu ya da bitki veya hayvan liflerinden üretilen diğer malzemelerden yapılmış tarakları kullanabilirsiniz.

Tahta taraklarla plastik tarakların karşılaştırıldığı araştırmalar; plastik taraklar ile yapılan ölçümlerde plastik tarakta 60.000 v/m, taranmış saçta da birkaç yüz bin v/m elektrostatik yüklenme olduğunu gösteriyor. Sınır değerin 40.000 v/m olduğu düşünülürse plastik taraklardan vücudun ne kadar etkilendiği ortaya çıkacaktır.

Tahta taraklar, elektrostatik yüklenmeyi durdurduğundan baş ağrılarına ve strese engel olur, saç uçlarının kırılmasını önler. Dişlerinin saçlı deriye masaj yapması kan dolaşımını hızlandırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir