Radyo Reklamları Dinleyicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konu

Radyo Reklamları Dinleyicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konu

RTÜK tarafından yaptırılan araştırmalara göre dinleyicilerin radyolar için en çok şikayet ettiği konu Reklamlar. Dinleyicilerin yüzde 85’i reklamların sık yayınlanması, tele-alışveriş programları ve reklam süresi uzunluğundan rahatsızlık duyuyor. Ayrıca dinleyicilerin yaklaşık yüzde 60’ı radyoda reklam duyunca başka bir radyo frekansına geçtiğini belirtiyor.

Program ve yayın akışları ile müzik çeşidi, radyoların en çok beğenilme nedenleri olurken, dinleyiciler radyolardan daha çok ve daha yeni müzik bekliyor. Radyolar genellikle aynı şarkıları dinleyicileri bıktırana kadar defalarca gün boyunca çalıyor. Bir yeni şarkı çıkınca tüm radyolar aynı döngü içinde aynı günlerde sürekli aynı şarkıyı çalarak eskitiyor.

Radyo yöneticileri son yıllarda internet platformlarına bakarak yüksek hit aldığı görülen şarkılara ağırlık verme yanılgısı içine düştü. Bu sorun nedeniyle kalitesiz müzikler radyolarda sık çalmaya başladı.

Youtube video paylaşım sitesinde bulunan bir açıkla hile yapılarak daha önce adı ve şarkısı bilinmeyen bir kişi Billboard listesinde zirveye yerleşmişti.

Amerika’da müzik sektörüne yönelik yayınlara yer veren Billboard adlı dergide müzik listelerinin yanı sıra, çeşitli müzik türleri ile ilgili haberler, sanatçılar ile röportajlar, sektördeki yenilikler ve ödüllü yarışmalar da yer alıyor.

Post Malone, Rockstar adlı hiphop türü şarkının 8 saniyelik nakaratını alarak sanki tam şarkıymış gibi 3.38 dakika haline getirdi ve şarkının yer aldığı platformları içeren bir bağlantı adresini youtube sayfasına şarkının tamamını dinlemek için tıklayın şeklinde ekledi (postmalone.lnk.to/rsYD) ve bu hile sayesinde şarkıyı youtube’da dinlemek isteyen 90 milyon gösterime neden olan kullanıcılar diğer platformlara yönlendirilerek diğer platformlarda şarkının dinlenme sayısını şişirdi. Böylece radyolarda bile çalınmayan şarkı haksız bir şekilde Billboard listesinde zirveye oturmuş bu sayede radyolarda çalınmaya başlamıştı.

Bu olaydan sonra Billboard, YouTube gösterimlerinin albüm listeleme algoritmasındaki önemini azaltmak zorunda kaldı.

Radyoların danışabileceği müzik kulağı iyi olan isimler olmalı. Bazı radyolarda böyle isimler var. Bu sayede internette her yüksek görüntülenmeye sahip kötü şarkıların radyolarda çalınmasının önüne geçilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir