İç Mekan Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır

İç Mekan Fotoğraf Çekim Tekniği

Amatör fotoğrafçılar için iç mekan çekimleri dış mekan çekimlerine göre daha zordur. Çekim yapılan mekanın ışığına her zaman müdahale edilemez. Az ışık alan ortamlara fazladan ışıklar koymak gerekir. Ayrıca doğal ışıkla ortam fotoğrafının çekilebilmesi için harici ışıkları kullanmak gerektiğinde bazı teknik bilgiler gerektirir.

Az mesafeli iç mekan fotoğraf çekimlerinde önerilen geniş açı objektif kullanmaktır.

Bir diğer öneri ise çekim yapılacak mekan çekimden önce görülmeli ve ortamın ışık kaynakları incelenmelidir. Mekanda çekim yapacak fotoğrafçının ışığa hakim olması gerekir.

Işığı az olan ortamlarda tripod kullanmak gerekir. Dar iç menkanlarda geniş açı ve yakın çekim yapılamayan ortamlarda ise tele objektif ya da zom objektif kullanılabilir.

Arka plan seçimi çok önemlidir. Fotoğrafta anlatılmak istenen ne ise ona göre arka fon seçilmelidir. Çekilen görüntüye göre bazen sade bir arkaplan fotoğrafı öne çıkarırken bazen de karmaşık bir arkaplan fotoğraftaki anlam ve etkiyi güçlendirir. Buna karar vermek için ve görmek için deneme çekimler yapılmalıdır.

İyi bir fotoğrafçı fotoğrafın arkaplanını kontrol altına alarak varlığını hissettir. Bilinçli çekilen iyi arkaplanla, fotoğrafın tesadüfi olmadığını ayrıntılara ve teknik bilgilere hakim olduğunu gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir