Bina Tadilat Gürültü Saatleri

Bina Tadilat Gürültü Saatleri

Ev olarak oturma için kullanılan binalarda matkap vb. delici cihazlar ve başka aletlerle tadilat maksadıyla çıkarılan gürültünün belli saatler öncesinde yapılması durumunda Çevre Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Akşam ve gece saatlerinde tadilat yapılması yasaktır. Tadilat saatleri Haftaiçi(Pazartesi’den Cuma’ya kadar) saat: 8.30 ile 17.30 arası Haftasonu (Cumartesi-Pazar) saat: 11.00 ile 17.30 arasında yapılabilir.

Ayrıca yapılacak tadilatlar önceden bina yönetimine haber verilir ve yönetim kapıcı vasıtasıyla bina sakinlerini önceden haberdar eder.

Mal sahibi kendi bölümünde ana binaya zarar verecek şekilde onarım veya değişiklik yapamaz. Komşularıyla bağlantılı yerlerde komşularının izniyle yapıya zarar vermeyecek şekilde tadilat yapabilir.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun Çevreye Karşı Suçlar başlığı altında bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olanların, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılabileceği belirtilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir