Güneş Gözlüğü Seçiminde Yüz Şeklinin Önemi

Güneş Gözlüğü Seçiminde Yüz Şeklinin Önemi
Yüz şekli her insanda farklıdır. Anatomik olarak insanlar birbirlerinden farklıdır. Her gözlük herkes için uygun olmaz bundan dolayı. Biz yüzümüze, yüzün anatomisine uygun bir gözlüğü seçmemiz lazım. Yüz hatlarımıza uygun gözlük bulmak mümkündür.

Seçeceğiniz güneş gözlüğünün yüzünüz ile orantılı olmasına dikkat etmelisiniz. Kare ya da kareye yakın yüz hatlarına sahipseniz, kavisli çerçeveler, Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz, düz ya da açılı çerçeveleri, Üçgen bir yüze sahipseniz, çerçevelerinizin çizgilerinin düşey olması estetik açıdan olumlu sonuç doğuracaktır. Uzun bir yüz hattına sahipseniz, gözlüğünüzün çerçevesi yüzünüzü kaplamalı bu sayede gözlük yüzünüzü ikiye ayıracak ve normalden daha uzun görünmesini engelleyecektir. Görme problemi olanlar ise numaralı güneş gözlüklerini tercih etmelidir. Polarize camlı gözlükler gözlerin yorulmasını engeller. Camın polarize olduğu gözlüklerde yansımalar gözünüze en az şekilde iletilir bu da gözlere çevredeki ışıkların zarar vermesini engeller.

Seçtiğimiz gözlük kalın camlı bir gözlük olmasına rağmen gözümüze taktığımızda gözlüğün üstünde bir boşluk oluyorsa ya da alt kısımda kalın bir parmak girecek kadar boşluk oluyorsa gözlük camı ne kadar büyük olursa olsun bu gözlük bizim yüz anatomimize uygun bir gözlük değildir. Kimi insanların yanakları, elmacık kemikleri daha incedir, daha çöküktür ve işte o vakit gözlük boşlukta kalır. Buna dikkat etmemiz gerek. Yani vücudumuzun, yüz anatomimizin yapısına uygun bir gözlük seçmemiz gerekiyor.

Gözlük almaya gittiğimizde zaten yalnız başımıza gözlük almamız sakıncalı ya satıcıya çok güvenmemiz lazım ya da yanınızdaki kişinin sizi iyi yönlendirmesi lazım. Gözlüğü taktığımızda yüzümüzdeki açıklıkların fazla kalıp kalmadığına bakmak aynı zamanda estetik olarak da düzgün olup olmadığını da tabi değerlendirebilecek güvendiğiniz birisi ile gidip gözlük seçimi yapmanız daha doğru olacaktır. Anatomiye uygun bir gözlük mutlaka bulunur. Ayrıca sahte gözlük almamaya özen gösterin orijinal gözlüklerde mutlaka firmanın markası kullanma klavuzu ve garantisi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir