Dünyanın En İyi GDO’suz Tohumları Norveç’te Saklanıyor

Tohumların Genetiğini Değiştirip İnsanlara Zarar Verenler En İyi Tohumları Norveç'te Saklıyor

Türkiye’den, Suriye’den giden geleneksel tohumlar dahil olmak üzere pek çok tohum çok gizli ve güvenli bir sığınakta Norveç adası Spitsbergen’in dağlık kesiminde 120 metre derinliğe sahip bir tünel’de korunuyor. Buranın adına Svalbard Küresel Tohum Deposu deniyor.

Küresel Tohum Deposu projesi 1983 yılından itibaren hazırlanmaya başlanmıştır. 2008 yılında faaliyete geçen bu depodaki tohumlar yaklaşık bin yıl bozulmadan kalabilecek.

Sıcaklığı -18 derecede sabit tutulan tohumlar minimum nem ve tünelin mikro iklimi otomatik bir sistem tarafından sürekli gözetim altında tutuluyor.

Her türlü saldırıya ve depremlere dayanıklı depo, en sağlıklı en iyi ve genetiği değiştirilmemiş tohumları miras olarak koruyor.

Projeye Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Norveç, Almanya, İsviçre ve Kanada’nın devlet fonlarından yıllık yaklaşık 125 -150 bin dolar mali destek aktarılmaktadır.

Alman asıllı Amerikalı araştırmacı ve gazeteci F. William Engdahl, tarım sektörünü elinde tutan GDO devlerinin insanlık için gerçek bir kıyamet oluşturacağını söylüyor. 2007 yılında yayınlanan Ölüm Tohumları(Seeds of Destruction) adlı kitabında Spitsbergen Adası’nın buzullarının altında dünyayı ekonomik ve genetik olarak ele geçirme planlarının oluşturulduğunu öne sürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir