Rusya Kripto Para Kanunu Çıkarıyor

Rusya Kripto Para Kanunu Çıkarıyor

Rusya’da Kripto para konusunda hazırlıklar tamamlandı önümüzdeki hafta meclise sunulacak kripto para birimi kanunu ile kripto paraların satış prosedürü belirlenecek ve resmi kripto para geliştiren ilk ülke Rusya olacak.

Bitcoin gibi kripto paraların alışverişi ve oluşturmasına yardımcı olacak yeni yasalar 2018 yılı başından itibaren kesinlik kazanacak.

Rusya’da kripto paralar ile hukuk çerçevesinde çalışma imkanı verilecek. İnternet üzerinden dolandırıcılığı önlemek için madenciler tarafından çıkarılamayacak para, devlet kontrolü ile kullanılacak ve devlet tarafından izlenecek.

Kripto para her zaman kağıt Ruble ile değiştirilebilecek. Kullanıcı, sahibi olduğu Kripto paranın kaynağını açıklayamazsa yüzde 13 oranında vergi kesintisine uğrayacak.

Kripto Ruble uluslararası pazarlara da sokulacak.

Kripto Ruble’nin çıkarılmasının ardından diğer kripto para birimi madencilikleri yasaklanacak.

Rusya resmi olarak ilk hükümet düzeyindeki blockchain uygulamasını tamamladı ve Devlet bankası Sberbank, evrakları saklama ve transfer işlemlerini Blockchain aracılığıyla yapacak.

Putin kripto para birimleri, blockchain ve özellikle ICO ile ilgili yasaların düzenlenmesi ve geliştirilmesi hakkında talimat vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir