Güney Koreliler Gazileri Ziyaret Etti İstanbul Turu Yaptı

Güney Koreliler Gazileri Ziyaret Etti İstanbul Turu Yaptı

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Türkiye’ye gelen Güney Kore heyeti, İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Boğaz turu yaptı.

Güney Kore’nin Cheonan kenti belediye başkanı Bon Young Koo ve Slovenya’nın Kranj kenti belediye başkanı Bost Jan Trilar ile birlikte Büyükçekmece belediye başkanı Akgün Boğazda yemek yedi.

Büyükçekmece’deki Kore Gazilerini ziyaret eden Güney Kore’nin Cheonan şehri belediye başkanı Bon Young Koo ve heyet adına Kore Gazileri Derneği başkanı Byung Hyun Jun’un Türk Kore Gazileri’nin önünde yere kapanması dikkat çekti.

Büyükçekmece belediye başkanı Dr. Hasan Akgün “Cheonan Belediye başkanımız festivalin son 3 gününde bizimle beraber olmak için Büyükçekmece’ye geldi. Bana ilk olarak ilçenizde Güney Kore için kanını dökmüş Kore Gazileri varsa önce onları ziyaret edeceğiz, dediler. Biz de Büyükçekmece’de bulunan 3 Kore Gazimizi hep birlikte ziyaret ettik.”

Cheonan belediye başkanı Bon Young Koo “Güney Kore halkı, Güney Kore’nin en zor döneminde Güney Koreye kadar gidip hayatları uğruna Güney Korelilerin özgürlüğü için savaşan Türkleri hiç unutmadı, bundan sonra da asla unutmayacak. Bunun anlamı bizim için çok büyük. Onun içinde Türkiye’ye gelir gelmez Güney Kore Gazilerini ziyaret ettik. İleride de Güney Kore Türkiye ilişkilerinin kardeşlik temelinde devam etmesini diliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir