Türkiye Artık Savaşları Bitirmeli ve Barışı Sağlamalıdır

Türkiye Artık Savaşları Bitirmeli ve Barışı Sağlamalıdır

Barışı önemseyen bir milletin fertleri olarak mutluluğu hak ediyoruz. Bunu ancak, özgür insanlardan oluşmuş bir ülke ve dünyada elde edebiliriz.

Milletimizin yardıma muhtaç insanlara olan ilgisi ve desteği hiç bitmemiştir. Çevresindeki farklı din, dil ve ırklara sahip olanlara da hoşgörü göstermiştir. Özellikle komşularının dinlerine, dillerine, örf ve âdetlerine saygısını esirgememiştir. Farklı milletlerin özgürlüklerine saygı duymuş ve onlarla yüzyıllarca barış içinde yaşamıştır.

Bütün insanların, güven içinde yaşaması, dünyada barışın, herkes için ve her yerde yaygınlaşmasına bağlıdır. Öyleyse bu ilkenin gerçekleşmesi için, gerekli çabayı göstermeyi ihmal etmemeliyiz. Ülkemizde sağlayacağımız barışın, dünya barışına da katkı sağlayacağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız.

Barış kötülükten, kavgalardan, savaşlardan kurtuluş, uyum, birlik, bütünlük, sukunet, sessizlik, huzur içinde yaşamaktır.

Biz ülkemizi ve bölgemizi, dünya uluslar ailesinin barış ve istikrar adası olmasını istiyoruz. Bu bizim hayalimiz olmalı; sevdamız olmalı.

Suriye’de iç savaşın Suriye ekonomisine verdiği zarar 210 milyar doları geçtiği açıklandı. Dış güçler sırayla Müslüman ülkeleri karıştırıyor. Türkiye’nin artık bu ülkelerde taraf olmayı bırakıp bir an önce barışı sağlaması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir