Deniz Çelik Kimdir

5 sene önce 1

Deniz Çelik sahne adıyla Bendeniz, 25 Temmuz 1973, yılında Zürih’te dünyaya gelen Bendeniz Türk pop müzik şarkıcısıdır. Erenköy Kız Lisesi’nden mezun olan Deniz Çelik ardından İsviçre’ye giderek büro işleri alanında bir meslek yüksekokuluna kaydoldu. Bir süre Türkiye’nin ilk bayan futbol takımı Dostlukspor’da oynadı.

1993 yılında Türkiye’de müzik dünyasına giren Deniz Çelik albümünde kullandığı Bendeniz ismini kullanmaya başladı. İlk klip Ya Sen Ya Hiç şarkısına çekildi. MTV Avrupa’nın düzenlediği Euro Video Grand Prix adlı ülkeler arası video yarışmasının Türkiye elemelerini geçen Ya Sen Ya Hiç, 30 Nisan 1994’te 20 ülke değerlendirmesinde 11. oldu.

1994 yılında Harun Kolçak’la Biz adında bir tekli yayınladı. 1995 yılında çıkardığı albümü Bendeniz II, Neler Olacak?, Gönül Yareler İçinde ve 80 Günde Devr-i Alem gibi hitlerle sanatçının en iyi albümlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

1996 yılında çıkardığı albümü Bendeniz III, o yılki rock akımından etkilenmiş ve Anadolu rock sesleri içeren bir albüm olmuştur.

Diskografi
Albümler
Bendeniz I, 1993
Bendeniz II, 1995
Bendeniz III, 1996
Bendeniz’den, 1998
Kurtulamıyorum, 1999
Bendeniz Şarkıları, 2000
Zaman, 2001
Demedim mi, 2003
Aşk Yok mu Aşk, 2005
Değiştim, 2006
Olsun, 2009
Benden İzler – 16 Hit Remix, 2011

Tekli
Biz BenDeniz & Harun Kolçak 1994

Video klipler
Ya Sen Ya Hiç: Kasım 1993
Ağlayayım mı?: Şubat 1994
Kerime: Nisan 1994
Gönül Yareler İçinde: Temmuz 1995
Neler Olacak: Ekim 1995
80 Günde Devr-i Alem: Ocak 1996
Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı: Temmuz 1996
Turnayı Gözünden Vurdum: Kasım 1996
Sanamı Kaldım: Nisan 1997
Günahlar: Mayıs 1998
Başımın Belası: Ekim 1998
Kurtulamıyorum: Kasım 1999
Satmışım: Aralık 2001
Güzeller Güzeli: Ocak 2002
Demedim Mi?: Eylül 2003
Zaman: Aralık 2003
Kırmızı Biber: Nisan 2005
Bu Baharda: Ağustos 2005
Kördüğüm: Ocak 2006
Biri Var: Kasım 2006
Tövbe De: Mayıs 2007
Cumadan Pazara..: Nisan 2009
O Biliyor : Ekim 2011

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi