Beşar Esad: Amerikalılar Sürekli Yalan Söylüyor

Beşar Esad: Amerikalılar Sürekli Yalan Söylüyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’da katıldığı bir televizyon programında Suriyelilerin birbiriyle savaşmadığını bir iç karışıklığın olmadığını kiralık teröristlerle çatıştıklarını ifade ederek Amerika’nın sürekli yalan söylediğini belirtti.

Beşar Esad Suriye ile ilgili şunları ifade etti:
Ülkemizde iç savaş yok. İstediğiniz herhangi bir yere, özellikle de hükümetin kontrol ettiği bölgelere gidebilir ve orada Suriye toplumunun tüm tabakalarının barış içinde yaşadıklarını görebilirsiniz, bu bir gerçek. Suriyeliler birbirine ateş açmıyor, bunu paralı askerler ve teröristler yapıyor.

Batılı ülkelerin desteği sayesinde militanlar halifelik kurmak için yeniden geri dönecekler çünkü Batılı güçler onları farklı isimler altında tekrar tekrar kullanıyor olacak.

Militanlar 30 yıl önce Afganistan’da idi ve o zamanki Amerikan Başkanı Ronald Reagan onlara terörist değil kutsal savaşçılar diye sesleniyordu. Şimdi onlara terörist diyorlar, fakat aynı zamanda kullanıyorlar. Belki de 10 yıl sonra onları başka bir yerde, başka bir isim altında yine kullanıyor olacaklar, bu sadece bir marka değiştirme işlemi. Batı’nın bir aracı.

Kimyasal silahların kullanımı yalanı Batı ülkeleri ve medyası tarafından uyduruluyor. Bu provokasyonların gerçeklerle hiçbir alakası yok. Bu sadece onların kendi hayal güçlerinin, medya araçlarının hayal gücünün bir meyvesi, kendi medya kuruluşları tarafından uydurulan ve ardından internet ve diğer medya araçları üzerinden dünyaya yayılan bir şey. Bu nedenle provokasyonların önlenmesi imkânsız.

Amerikalılar sürekli olarak yalan söylüyor ve hemen saldırıya geçiyor. Uluslararası normlara saygı olmadıkça, etkili Birleşmiş Milletler kurumları olmadıkça provokasyonların önlenebileceğini söyleyemezsiniz, dünya orman kanunlarına göre yönetiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir