Cilt Hastalığı Mantar Ve Bitkilerle Tedavi

Cilt Hastalığı Mantar Ve Bitkilerle Tedavi
Cildin çeşitli bölgelerinde (saç dipleri, kasık, el ayak parmak araları, tırnak içi gibi) meydana gelen, nadirde olsa vücudun herhangi bir yerinde de görülebilen genelde kaşıntı, kızarıklık, deride pul pul oluşan dökülme, parmak aralarında yara şeklinde, tırnak içlerinde koyulaşma şeklinde olur. Mantar bulaşıcı bir hastalıktır. İnsanlardan ve hayvanlardan bulaşabilir. Her yaşta oluşabilir.

Tedavi şekli mantarın türüne göre uygulanır. Deri üzerinde oluşan mantarın tedavisi daha kısa sürede gerçekleşir. Tırnakta oluşan mantarın ise tedavisi daha uzun sürmektedir. Tedavide itina gösterilirse, her mantar türü kesin olarak iyileşir. Tedavi edilmediği takdirde tırnaklarda dökülme, parmak aralarında derin ve kronikleşen yaralar ve bakterilerin üremesine sıklıkla neden olur.

Mantar hastalığı bulaşıcı olduğu için mantar hastalığı olan kişilerin, kişisel eşyaları kullanılmamalıdır. Örneğin Ayakkabı veya terlik çıplak ayakla giyilmemelidir.

Mantarlı bölgelere kına yakılması mantarın iyileşmesine yardımcı olur. İlaç tedavisi düzenli bir şekilde uygulandığı takdirde kesin sonuç verir. Ancak mantar hastalığı farklı farklı bölgelerde çeşitli türlerde olduğu için kişiye özel tedavi biçimi önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir