Elektronik Haberleşme Kapsamındaki Abonelikleri Şikayet Etme

BTK Tüketici Şikayetimi Nereye Yapabilirim

BTK tüketici şikayetimi nereye yapabilirim ?
BTK’ya 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında yeralan tüm konular ürün ve hizmet alımı, aboneliklerle ilgili şikayetlerinizi yapabilir çözüme ulaşabilirisiniz.

Örneğin aşağıdaki firmalarla ilgili şikayetlerde bulunabilirsiniz;
11818 Rehberlik, 1Net, Addres, Akar Telekom, AT&T Global, Avea, Avencom, Balses, Beştek, Bizfonik, BN Telekom, BT Bilişim, BT Telekom, Bulutfon, Callturk, Deksarnet, Digital Platform (Digiturk), Dilek Telekom, Doğan İletişim, Doğan TV Digital (D-Smart), Doruknet, Duru Telekom, Elfe İletişim, Equant İstanbul, Eser Telekom, Eskişehir, Fırat Telekom, Flynet, Foniva, Fortis Telekom, Global Telekom, Globalstar, Grid Telekom, Güven Telekom, Hakay Telekom, Himnet, İkon İletişim, Infoline, IPC Telekom, İş Net, Jan İletişim, Kobikom, Komshu, Kule Hizmetleri, Mednautilus, Mega Telekom, Metronet, Mikrotel, Millenicom, MLT Telekom, Mobileksen, Mobiljet, Mobilkom, MTCTR Memorex, Mutlu Telekom, NetGSM, Netonline, Netsa, OMS Telekom, Oyak, Pasifik Telekom, Platformturk (Filbox), Pluss Telekom, Rehberlik Hizmetleri Servisi, Roitel, Rtel Global, Sahra Telekom, Sinerji, Skynet, Superonline, Teknomobil, Teknotel, Telekutu, Telnet, Telsam, Tescom, TSM Bilişim, T-Systems, TTM Telekom, TTNET, Turkcell, Turknet, Türk Telekom, Türksat, Universal Bilişim, Üniversal Telekom, Vastech, Vatannet, Verimor Telekom, Verita, Verizon, Vodafone, Vodafone Alternatif, Vodafone Net, Voip Telekom, Voys Telekom, Yeni Telekom

Tüketiciler tarafından iletilen şikâyetlerin analiz edilmesiyle, şikâyet konularına yönelik inceleme veya denetim yapılması ve şikâyet konularının göz önünde bulundurularak Kurum tarafından yapılan ve yapılacak olan düzenlemelere yansıtılması suretiyle sorunun giderilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda; ilgili işletmecinin tüketici şikâyetine elektronik ortamda geri dönüş yapılması sağlanmaktadır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye’nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur.

Kurum görevlerini yerine getirirken bağımsızdır. Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’dır. Elektronik Haberleşme Kanunu ile sektörde denetleme, düzenleme, uzlaştırma ve yetkilendirme yapmaktadır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, bu kurum başkanlığına bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Tüketici Şikâyeti Bildirim Sistemi nedir?
Tüketici şikâyet başvurularının elektronik ortamda ilgili işletmeciye iletilmesini ve kayıt altına alınmasını, tüketicilerin başvurularına ilişkin aşamaları takip edebilmelerini ve tüketicilere elektronik ortamda dönüş yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Şikâyet başvurularının ilgili işletmeciye bildirilebilmesi için üyelik gerekmektedir.

Şikâyet bildirimi için herhangi bir karakter sınırlaması var mı?
Şikâyetin okunabilirliğini kolaylaştırmak ve başvurunun hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak için şikâyetlerde bin 500 karakter sınırının geçilmemesi gerekiyor.

Şikâyet yazılırken nelere dikkat edilmeli?
Herhangi bir ürün veya hizmet hakkında şikâyet yazarken;

Şikâyetler kısa ve öz olarak anlatılarak, yapıcı ve objektif bir dille ifade edilir. Hakaret içeren ve hoş olmayan kelimeler kullanılamaz. Şikâyet sadece tek ilgili işletmeciye yönlendirilebilir. Şikâyetlerin içinde reklam linkleri olmamalıdır. Yazılan şikâyetlerin sadece işletmecilerden alınan hizmetler hakkında olmasına dikkat edilmelidir.

Tüketici Şikâyeti nasıl bildirilir?
Şikâyeti bildirmek için BTK sitesine ücretsiz üye olmak gerekir. Üye girişi yapıldıktan sonra Şikâyet Yaz sekmesine tıklayarak, açılan sayfada, işletmeci, kategori ve konu seçimi, şikâyete konu telefon / abone / hizmet numarası ve şikâyet başlığı ve şikâyet içeriği yazılır.

İçeriği anlaşılmayan şikâyetlerde anlam bozukluğu varsa ve maksadı anlaşıldığında, şikayet konusu belirlenmiş konular kapsamında olmadığında, siyasi veya dini ifadeler içerdiğinde, aynı şikâyet daha önce de yapıldığında, doğrudan ya da dolaylı olarak kişi, kurum ya da grupları hedef aldığında veya hakaret içerdiğinde, şikâyette kullanılan sözcüklerin ahlaki açıdan uygunsuzluğu söz konusu olduğunda ve üye olurken yazılan bilgilerle uyumlu olmayan başkalarının adına yapılan şikâyet bildirimlerinde, şikâyetler reddedilmektedir.

BTK Şikayet sayfası adresi : https://sikayet.btk.gov.tr/sikayetyaz/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir