Yunanistan’ın 2 Turizm Acentesi Türkiye Seyahatlerini Tepki Amaçlı İptal Etti

Yunanistan'ın 2 Turizm Acentesi Türkiye Seyahatlerini Tepki Amaçlı İptal Etti

Yunanistan Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti’ndeki Drama ve Kumçiftliği’nde bulunan iki turizm acentesi Türkiye’deki tutuklu iki Yunan askerin geri dönüşüne kadar Türkiye seyahatlerini iptal etme kararı aldı.

Drama’daki Makarios Travel turizm acentesi yaptığı açıklamada “Komşu ülkedeki turizm şirketleri ve örgütleriyle yıllardır işbirliği yapan şirketimiz Türkiye’nin iki genç Yunan askerine yönelik zorlu, tehlikeli ve tahrik edici tutumunu görerek bu çocukların vatanlarına geri dönmesiyle sonuçlanacak barışçıl bir çözüm sağlanana dek günlük ve çok günlük karayolu ve havayoluyla yaptığımız her tür geziyi durdurma kararı aldık. Hiçbir ekonomik kazanç, hiçbir yatırım vatanımızı ve bizim Yunan askerlerimizi ilgilendiren konuların üstünde olamaz” denildi.

Kumçifliği’ndeki Alpino Tours; “Komşumuz Türklerle sorun barışçıl şekilde çözülene dek acentemiz Türkiye’ye yönelik her tür geziyi belirsiz süreliğine askıya almıştır. Bu kararı tutuklanmaları için hiçbir nerden olmayan iki Yunan askerine destek amaçlı almış bulunuyoruz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir