İnternette En Çok Girilen Sitelerin Yarısına Yakını Güvenli Değil

İnternette En Çok Girilen Sitelerin Yarısına Yakını Güvenli Değil
İnternette En Çok Girilen Sitelerin Yarısına Yakını Güvenli Değil

Bir internet sitesine sadece popüler, düzgün veya köklü olduğu için güvenmemelisiniz.

En sevdiğiniz haber sitesi oldukça düzgün ve güvenilir bir yapıya sahip olabilir fakat tüm sağlayıcıları da acaba öyle mi?

Bir internet sitesi ziyaret edildiğinde cihaza, bazı siteler bir reklam ağı tarafından servis edilen reklamları yüklerken, bazıları başka siteler tarafından servis edilen içerikleri ve başka siteler tarafından barındırılan servisleri yükler.

Güvendiğiniz bir internet sitesini ziyaret ettiğinizi düşünürken arkaplanda onlarca siteyle etkileşime giriyorsunuz. Araştırma bulgularına göre, ziyaret edilen sitenin ötesinde çeşitli türdeki içerikleri getirmek için ortalama 25 arka plan sitesi kullanılıyor.

Başka kaynaklardan içerik sunan internet siteleri bazı riskler barındırır ve siber suçlular bu kaynaklara kötü amaçlı yazılım dağıttırabilir.

Menlo Security tarafından yapılan araştırmaya göre Alexa sıralamasında ilk 100 bin sitenin yüzde 42’si riskli olarak nitelendirildi.

Bu risklerin sebeplerinden bazıları kullanıcıların kontrolünün tamamen dışında olan unsurlar. Örneğin yamasız sunucu yazılımı, önceden bilinen kötü amaçlı yazılım istilası, güvenlik ihlalleri vb şeyler.

Dünyanın en popüler internet sitelerinden birçoğu yıllardır güncellenmemiş. Böyle siteler kötü amaçlı yazılımlara ve güvenlik ihlallerine karşı son derece savunmasız, bu da bu sitelerin ziyaretçileri için risk oluşturuyor.

Aynı zamanda, site sahiplerini ve yöneticileri, ziyaretçilerini gözetmeleri için zorlayamazsınız. Dikkatli olun, tarayıcılarınızda Flash’ı hatta çok dikkatli olmak istiyorsanız JavaScripti de devre dışı bırakın, tabii bazı internet sitelerinin JavaScript olmadan çalışmayacağını da unutmayın.

Man in the Disk : Android’i hacklemenin yeni ve tehlikeli bir yolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir