Yüzme Sağlık İçin Yaşam Boyu Önerilebilecek En İyi Egzersizlerden Biri

Yüzme Sağlık İçin Yaşam Boyu Önerilebilecek En İyi Egzersizlerden Biri

Yüzme sırasında çok sayıda vücut kasının kullanılıyor olması, vücut ağırlığının suyun kaldırma kuvveti nedeniyle azalması, aynı zamanda hareketlerin suyun oluşturduğu dirence karşı yapılıyor olması nedeniyle diğer sportif aktivitelerden farklılık gösterir.

Özellikle rehabilitasyon ve eğlence amacıyla en çok tercih edilen aktivite olma özelliğini taşır.

Her yaşta başlanabilir ve öğrenilebilir.

Rekreasyon ve sağlık amaçlı yapılacak yüzme için en uygun stil serbest stildir.

Yüzme Oksijen taşıma kapasitesini artırır. Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarının üzerinde olumlu etkisi vardır. Kişinin yaşına uygun tempo ile yapılan yüzme sırasında yükselen kalp atım hızı nedeni ile aerobik kapasiteyi artırması yanı sıra etkin bir kalori harcanmasına yol açar.

Yüzme sağlık amaçlı yapılıyorsa düzenli ve sürekli olması önemlidir.

Oksijen kullanma kapasitesi artar, kalp güçlenir, solunum fonksiyonları gelişir, kardiyovasküler dayanıklılık, kondisyon artar, kasların kuvvet ve dayanıklılığı artar, esneklik, denge ve koordinasyon gelişir, fiziksel dış görünüm simetrik ve daha iyi gelişir.

Koroner arter hastalığı, kalp, dolaşım ve solunum sistemi hastalıkları, periferik damar hastalıkları, hipertansiyon, yüksek kolesterol, tip 2 diabet, birçok kanser türü, şişmanlık, çeşitli romatizmal hastalıklar, kas iskelet rahatsızlıkları, kıkırdak ve kemik hastalıkları, omurga bozuklukları, ruhsal hastalıklar gibi birçok hastalık için koruyucu rol oynar.

Birçok hastalık tedavisinde yüzme ve su egzersizleri önemli bir yer tutmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir