Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Çok Sayıda Ülke Merkez Bankaları İle Toplantı Yapıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Çok Sayıda Ülke Merkez Bankaları İle Toplantı Yapıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ev sahipliğinde Antalya’da, 2-4 Nisan 2017 tarihlerinde Asya, Karadeniz Bölgesi ve Balkan Ülkeleri Guvernörler Kulübü toplantısı düzenlenecek.

Basına kapalı gerçekleştirilecek toplantının ana temaları para politikası ve finansal istikrar ile ekonomik dayanıklılığın artırılması olarak belirlenmiştir. Ayrıca, üye ülkelerdeki güncel ekonomik ve finansal gelişmelere ilişkin sunumlar yapılacaktır.

Guvernörler Kulübü, Orta Asya, Karadeniz ve Balkanlar’daki üye ülke merkez bankaları arasında ilişkileri geliştirmek, bankacılık ve mali alanlarda teknik işbirliği olanaklarını araştırmak, finans ve merkez bankacılığı konularında bilgi alışverişini ve işbirliğini gerçekleştirmek üzere 1 Mayıs 1998 tarihinde Türkiye dahil 10 merkez bankası tarafından imzalanan protokol ile kurulmuştur.

2017 yılı Nisan ayı itibariyle üye sayısı 25’tir. Kulüp üyeleri; Arnavutluk, Azerbaycan,
Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, İsrail, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tacikistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dır.

Üye ülke merkez bankaları yılda 2 kez başkanlar düzeyinde toplanmakta ve bu toplantılarda para politikası uygulamaları ile güncel ekonomik ve finansal gelişmeler ele alınmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir