Malulen Emeklilik İşlemleri Nasıl Yapılır

Malulen Emeklilik İşlemleri Nasıl Yapılır

Koşullar sağlanıyorsa önce en yakın SGK kurumuna giderek bir dilekçe ile ilk başvuru yapılır. Daha sonra belirtilen hastaneye gidilerek bir randevu alınır, muhtemelen verilen randevu tarihi 5 veya 6 ay sonrası bir tarih olur. Bu tarihte malül kişinin durumuna göre tek tek doktor kontrollerinden yani sağlık kurulundan geçilir. Bu kontroller büyük ihtimalle bir günde bitmez ve 1-2 ay sonrasına yeniden randevu verilir. O tarih geldiğinde kalan kontroller gerçekleştirildiğinde bu sefer heyet kuruluna başvurularak birde heyet kontrolünden geçilir. Tüm bu işlemler bittikten sonra malulen emekli olup olmadığınız 2-3 aylık bir beklemeden sonra belirlenecektir.

Malulen emeklilik işlemleri ne kadar sürer ?
Öyle hemen bir dilekçeyle malulen emekli olunuyor yanılgısına asla düşülmesin 1 seneye yakın bir süre beklemek şart. Ayrıca hastanenin birbirinden farklı yerlerde bulunan bütün odalarınıda gezmeyi göze almanız ve oluşan kuyruklarda beklemeyi göze almanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptığınız tarihler arasında sigortanız bitmiş durumda ise her işlem için para ödersiniz. Engelli durumda olanlar asla tek başına bu işlemleri yapamaz çevrenizde bu şekilde olan yalnız yaşayan insanlar varsa yardım etmeyi teklif edin çünkü SGK’ya başvuru olmaz ve sağlık kurulundan geçilip rapor hazırlanmazsa insanlar kendi kendine malülen emekli olamıyor.

SGK’nın hazırladığı Maluliyet Rehberi ‘ne aşağıdaki adresten girerek diğer işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

//www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/genel_saglik_sigortasi/maluliyet/maluliyet_rehberi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir