Doğal Güzellik Kaynağı Zeytinyağı

Doğal Güzellik Kaynağı Zeytinyağı

Saf zeytinyağının cilt, saç ve saç derisi üzerinde doğal besleyici ve nemlendirici özelliği vardır.
* Doğal bakım uzmanı: Zeytinyağı, çoklu doymamış yağ asitleri, oleik asit, palmitik asit, A ve E vitamini içerdiğinden deriyle uyumludur. Polifenolce zengin olan zeytinyağının ispatlanmış antioksidan özellikleri sayesinde, saç ve saç derisi üzerinde çeşitli faydaları bulunmaktadır. Zeytinyağının yapısında bulunan skualen, cildi yumuşatma ve nemlendirme özelliğine sahiptir.
* Sağlıklı ve parlak saçlar: Zeytinyağı cilt ve saçta bulunan doğal maddelere benzer bir yapıya sahip olduğu için cilt ve saç temizliğinde kullanılan ürünler içinde tercih edilmelidir. Zeytinyağı, saçların daha parlak görünmesini sağlar. Saç ve saç derisi üzerinde nemlendirici etkisi bulunmaktadır.
* Gençlik ve güç kaynağı: Anadolu, Eski Mısır, Yunan ve Roma’da zeytinyağı gençlik ve güç kaynağı olarak görülmüş, zeytinyağının çeşitli çiçek ve otlarla karıştırılmasıyla bazı ilaç ve kozmetikler elde edilmiştir.
* Dökülen ve zayıf saçlar için zeytinyağlı maske: Sarımsak suyu ve saf zeytinyağı karıştırılır ve saç diplerine friksiyon yapılarak uygulanır. 20 dakika beklenir ve yıkanır. Haftada üç kez yapılan bu işlem saç dökülmelerini azaltır, saçı besler ve saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar.
* Parlak ve sağlıklı saçlar için zeytinyağlı maske : Bir yumurta sarısı ve iki çorba kaşığı zeytinyağı iyice karıştırılır ve saç diplerine uygulanır. Haftada bir yapılan bu işlem saçlarınıza canlılık ve parlaklık sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir