Küçük Ev Aletleri Sektörü Türkiye’de Büyüme Gösterdi

Küçük Ev Aletleri Sektörü Türkiye'de Büyüme Gösterdi

Dünyanın en büyük pazar araştırma şirketlerinden Gfk’ye göre Dünya genelinde Küçük Ev Aletleri sektöründe 61 milyar dolarlık bir ciro elde edildi. 2016 yılında Küçük Ev Aletleri sektörü dünya genelinde 2015 yılına göre yüzde 5 büyüme yakalarken Türkiye genelinde gerçekleşen büyüme yüzde 6 oranında oldu.

Dünya genelinde şarjlı el süpürgeleri, robot süpürgeler ve tam otomatik espresso makineleri en çok satışı artan ürünler oldu.

Türkiye’de 17,3 milyon adet küçük ev aleti satıldı. Türkiye’de siklonik süpürgeler, otomatik Türk kahvesi makineleri ve ek olarak lazer epilasyon aletleri en çok satışı artan ürünler oldu.

Türkiye’de 2017 yılında tüketici elektroniği sektörleri için yavaş bir başlangıç gerçekleşti. Rekor seviyelere çıkan kurlar, yüksek enflasyon oranı nedeniyle önceki senelere göre daralmalar yaşandı.

Beyaz eşya sektörünün nispeten daha az etkilenmesinin hatta büyümeye geçmesinin nedeni de hükümet tarafından yapılan vergi indirimleri oldu. Ocak ayı sonunda Özel Tüketim Vergisinin sıfırlanması kararı ile bu kararın Eylül sonuna kadar uzatılması etkili oldu. Sonuç olarak beyaz eşyadaki talebin biraz öne çekilmesine sebep olan uygulama tüketicinin harcanılabilecek bütçesini nispeten bu ürünlere kaydırdı.

Yeni enerji sınıfları ile daha düşük enerji tüketimi gösteren süpürgelere olan ilgi pazarı hareketlendirmiş ve fiyatların da artmasına sebep olmuştu. Süpürge motor gücü Eylül 2017 tarihinde, 900 Watt’a çekilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir