Araç Kullananlar 2 Yılda Bir Göz Muayenesi Yaptırmalı

Araç Kullananlar 2 Yılda Bir Göz Muayenesi Yaptırmalı

İnsanlarda yaş ilerledikçe parlaklığa karşı hassasiyeti artar. Görme algıları kötüleşir ve güvenlik riskleri artar. Bu nedenle araç kullananlar gözlerini en az arabalarını kontrol ettirdikleri kadar düzenli olarak kontrol ettirmeli.

Önerilen 2 yılda bir göz muayenesi yaptırılması.

Sürüş gözlükleri için uygun olan, çerçeve saplarının ince ve çerçevenin üst kısmından geçmesidir, böylece araba kullanırken görme alanı gözlükler nedeniyle kısıtlanmaz. Küçük camlı çok küçük çerçeveler araba kullanırken tercih edilmemesi gereken bir gözlük tipidir.

Araba kullanma gözlüğü gözlerin derecesine göre optimum parlama ve UV korumasını sağlayacak şekilde olmalı. Bu şekilde yansıma ve parlama önlenebilir. Kusursuz bir antirefle kaplamaya sahip gözlük camlarının yanı sıra polarize ve renklendirilmiş camlar yansıma ve parlamaların önlenmesini garanti eder.

Polarize gözlük camları öncelikle ıslak yollar ve su yüzeyleri gibi ışık yansıtıcı yüzeylerden gelen yansımaları engelleyebilir.

Kahverengi ve füme renk tonları sürüş için uygundur, çünkü sürücülerin trafik ışıklarını, fren lambalarını ve diğer ışık işaretlerini mümkün olduğunca etkili ve çabuk bir şekilde fark etmesini sağlar.

Degrade renk geçişli camlar araba kullanmak için özellikle tercih edilebilir. Bu gözlük camlarının alt kenarı daha açık renkli olduğundan sürücünün gösterge panelinde yer alan öğeleri ve bilgileri daha kolay tanımlamasına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir