Türk Dünyası Ülkelerinde Hazırlanan Köroğlu Heykellerinin 3′ü Tamamlandı

Türk Dünyası Ülkelerince Hazırlanan Köroğlu Heykellerinin 3'ü Tamamlandı

Bolu belediyesi tarafından yapılması planlanan dev Köroğlu Parkı için Türk Dünyasında bulunan bütün ülkeler kendi Köroğlu heykellerini hazırlıyor.

Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan mimar ve heykeltıraşlar, parkın ülkelere özel bölümleri için hazırladıkları Köroğlu Heykellerini Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın makamında tanıttı.

Tüm Türk devletlerin yer alacağı Uluslararası park içinde her ülkenin kendi Köroğlu figürü ayrı ayrı sergilenebilecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları ifade etti “Köroğlu hepimizin ortak bir değeri ve kahramanıdır. Avrupalıların böyle bir kahramanı olsa tüm dünyaya onu peygambermiş gibi tanıtmaya çalışır. Biz ise böyle bir kahramana sahip olmamıza rağmen onu tanıtamamışız. Bu çalışmalarımızın sebebi de hep beraber Köroğlu gibi bir kahramanı tüm dünyaya tanıtmak. Bu konuda birlikte çalışarak çok güzel işler yapacağımıza inanıyor ve şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca, Türkiye’den ve tüm Türk Devletlerinden mimarlar ve heykeltıraşların yer aldığı bu grup, parkın tam ortasında yer alacak devasa Köroğlu heykeli için uluslararası çapta açılan yarışmanın da jüri üyeliğini yapacak. Yarışmanın sonunda jüri tarafından seçilen en güzel heykel ise, Köroğlu parkının ortasında Bolu’nun her yerinden görülebilecek büyüklükte inşa edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir