Cilt Türü Nasıl Tespit Edilir

Cilt Türü Nasıl Tespit Edilir

Cilt bakımı için kullanacağınız ürün ve malzemeler cildin türüne bağlıdır. Cildinizin türünü yapacağınız küçük ve basit bir testle kolayca tespit edebilirsiniz. Bunun için, yüzünüzü temizleyip kurulayın, yüzünüzü örtecek büyüklükte bir kağıt mendilin tek katını yüzünüze kapatın. Parmak uçlarınızla yüzün her tarafında hafif baskı yaparak elinizi gezdirin. Kağıdı dikkatlice kaldırıp bakın, şayet kağıdın her tarafında yağ lekecikleri görünüyorsa cildiniz yağlı bir cilt, kağıdın belli yerlerinde özellikle alın, burun ve çeneye gelen bölgesinde lekeler görünüyorsa, yanaklar ve şakaklarda iz yoksa cildiniz karma cilt, kağıdın hiç bir yerinde leke izi yoksa cildiniz kuru demektir.

Yağlı cilt: Yağlı ciltler koyu renkte ve sürekli parlak görünür. Cilt kaba ve kalındır, gözenekler açıktır, çoğu zaman siyah nokta ve sivilceler oluşur, aknelidir.

Kuru cilt: Kuru cildin dokusu genellikle düzgündür, fakat hep gergin durur. Özellikle banyo sonrası pul pul olur,kızarma ve yanma hissi vardır, genç yaşlarda bile kırışmalar oluşabilir.

Karma cilt: Karma cilt yağlı ve kuru arasında kalan bir cilttir. Genellikle alın, burun ve çene bölgesi yağlıdır, yanaklar ve göz çevresi kurudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir