Samsung Batarya Sıkıntıları Yaşasada Çin Malı Telefonlara Karşı Zirvede

Samsung Batarya Sıkıntıları Yaşasada Çin Malı Telefonlara Karşı Zirvede

Batarya sorunları nedeniyle ürününü geri çekmek zorunda kalan Samsung buna rağmen pazardaki liderliğini koruyor. İnsanlar Güney Kore markası Samsung’u çin malı telefonlara tercih ediyor.

Gartner tarafından yayınlanan araştırma raporuna göre Temmuz ve Eylül döneminde 71 milyondan fazla Samsung telefon satışı gerçekleşti.

Samsung 2015 yılında yüzde 23,6 olan pazar payı oranı bu yıl aynı dönemde yüzde 19,2 orana geriledi ama buna rağmen pazardaki liderliğini korudu. Samsung, bir yıllık dönemde yüzde 14,2 oranlık bir satış kaybı yaşadı.

Samsung’un kriz yaşadığı dönemde Çin’de üretilen iPhone 7 tanıtımlarını yapan Apple, aynı dönemde 43 milyon telefon sattı. Buna rağmen 2015 yılı aynı dönemine göre yüzde 1,5 oranında kayıp yaşadı. Apple’ın pazar payı yüzde 11,5 oranında.

Çin malı Huawei, 2016 yılı üçüncü çeyreğinde 32 milyon adet satış rakamıyla Apple’ın ardından 3. sırada. Diğer Çin malları Oppo 25 milyon ve BKK 20 milyonluk adetlerle listede yer alıyor.

Telefon satış sıralaması ülkeleri ve satılan adet:
1.Samsung 71 milyon (Güney Kore)
2.Apple 43 milyon (Şirket Amerikan merkezli ancak telefonların tamamı Çin Üretimi)
3.Huawei 32 milyon (Çin)
4.Oppo 25 milyon (Çin)
5.BKK 20 milyon (Çin)

Telefonların yüzde 87,8’i Android işletim sistemini kullanırken iOS yüzde 11,5 oranında ve Windows işletim sistemi yüzde 0,4 oranında kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir