39.Güzelyurt Portakal Festivali Ne Zaman Başlıyor

39.Güzelyurt Portakal Festivali Ne Zaman Başlıyor

39.Güzelyurt Portakal Festivali Ne Zaman Başlıyor?
39.Güzelyurt Portakal Festivali 24 Haziran 2016, Pazar günü başlayacak. Festival, 3 Temmuz 2016 tarihine kadar sürecek.

39. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ
Çok yönlülüğü, 10 günlük süresi ile ülkemizin en büyük Festivali olan Güzelyurt Portakal Festivali’nde bu yıl yine her kesime hitap eden organizasyon ve yeniliklere yer verilmiştir.

Kalitesi , sürdürülebilirliği ve marka değerinin pekiştirilmesine yönelik yapılan tüm aktiviteler belirli bir konsept doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Ciddi bir bütçe gerektiren bu çalışmalar gerek sponsorlarımız ve gerekse kendi öz kaynaklarımız tarafından karşılanmaktadır.

ORGANİZASYONLAR VE ETKİNLİKLER

1- PORTAKAL VE PORTAKAL SUYU DAĞITIMI:
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 50 ton portakal alınarak soğuk hava depolarına konmuştur. Portakallar Narenciye şirketleri tarafından Belediyemize verilmektedir.Festival parkında her gece taze sıkılmış portakal suları halka ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu yıl için 20.000 şişe dağıtılması öngörülmüştür.

2- GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ İÇİN JİNGLE..
Güzelyurt Portakal Festivali’ni simgelemesi amacı ile 2014 yılında ilk kez hazırlanan ve halkımızdan büyük beğeni alan jingle tüm etkinliklerimizde yine yoğun olarak kullanılacaktır.

3- SOSYAL MEDYA
Festivalin tüm yönleri ile tanıtılmasını sağlamak ve işlevselliğini artırmak amacı ile Sosyal Medya aktif olarak kullanılacaktır.

4- BELEDİYE OYUN STANTLARI
2014 yılında oluşturduğumuz ve yoğun ilgi gören ücretsiz oyun standları bu yıl yine açılacaktır.Binlerce çocuğun ziyaret ettiği stantlar festivale ayrı bir boyut katmıştır.

5- SAĞLIK HİZMETİ
39.Güzelyurt Portakal Festivali dolayısı ile Yakın Doğu Hastanesi ile sosyal yönü çok güçlü bir işbirliği anlaşması imzalamış bulunuyoruz.Yaptığımız işbirliği anlaşmasında, Yakın Doğu Hastahanesi festival süresince park içerisinde oluşabilecek ani rahatsızlıklarda, ilk müdahaleyi yapabilmek amacı ile bir stand oluşturacak ve ambulans hizmeti koyacaktır.

6- SOSYAL PROJELER
a) Yöresel Yiyecek ve El İşleri yapan kişilerin satış yapabilmeleri için ücretsiz stand yeri verilecektir.

b) Belediye misafirlerine ve konuklarına yapılacak ikramların, evlerinde bu işi yapıp aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen ev hanımlarından tedarik edilmesi yönünde sürdürülen uygulamaya devam edilecektir..

c ) Güzelyurt Belediyesi Yaşlı Hizmet Birimi üyesi 60 yaş ve üzeri yaklaşık 1500 kadının eşleriyle birlikte Festivale davet edilmesi sağlanacak ve ücretsiz olarak birlikte akşam yemeği alınmasına müteakip düzenlenecek Festival etkinliğini izlemeleri sağlanacaktır.

7- DAVETLİ VE MİSAFİRLER
Festival dolayısı ile kardeş kentlerden 200 misafirin gelmesi beklenmektedir.

8- SANATÇI VE MÜZİSYENLER
Festival etkinlikleri kapsamında yaklaşık 800 kişi Festival sahnelerinde performans sergileyecektir.

9- FESTİVAL ZİYARETÇİ SAYISI
2015 yılında 230.000 kişi olarak gerçekleşen ziyaretçi sayısı 2016 yılı için 250.000 olarak hedeflenmektedir.

10- İNDİRİM ŞÖLENİ PİYANGOSU
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Festival Piyangosu yerine bu yıl Bayram dolayısı ile ve bayrama özgü olarak İndirim Şöleni Piyangosu şekline dönüştürülmüştür.

29 Haziran 2016 Çarşamba günü günü düzenlenecek İndirim Günü Kapsamında Güzelyurt Mağazalarından alışveriş yapan herkese Belediye standlarından çekiliş bileti verilecektir. Aynı gece yapılacak çekilişte yüzlerce hediye dağıtılacaktır.

11- REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI
Güzelyurt Portakal Festivali’nin ülke genelinde tanıtılması amacıyla medya aracılığı ile reklam aktivitelerine yer verilerek, Festival programının ve Festival Müziğinin halka tanıtımının sağlanmasına çalışılacaktır.

Reklam bannerleri, billboardlar ve afişler Güzelyurt girişi ile kent çemberlerine asılarak festival tanıtımının yoğun olarak yapılması sağlanacaktır. Ayrıca tüm kentlerde broşür ve promosyon ürünleri dağıtılarak ilginin sürekliliği sağlanacaktır.

12- FESTİVAL KORTEJİ
Ülkemizin en büyük korteji olan Güzelyurt Portakal Festivali Korteji 24 Haziran 2016 Cuma günü ülkeye gelen konuk belediye temsilcileri , yabancı heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum ,kuruluşlar ,spor kulüpleri ve animatör ekiplerin katılımıyla gerçekleşecektir. Ülkemizin en yoğun katılımla gerçekleşen korteji Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu önünde başlayıp, Amfi Tiyatro’da sona erecektir. Yürüyüş süresince beş yol, kapalı çarşı meydanı ve müze önü olmak üzere üç ayrı noktada gösteriler yer alacaktır.Ayrıca Festival kortejinde birçok farklı animasyon ekipleri yer alıp kortejin coşkusunu artıracaklardır.

13- AÇILIŞ TÖRENİ
Kortej Yürüyüşü sonrası ülkemizin en görkemli açılış törenine geçilecektir. Açılış töreninde özel gösterilere yer verilecektir.

Açılış Töreni sonrası Festival programı kapsamında Amfi Tiyatro ve açık sahnede Halk Dansları gösterileri, parkın çeşitli yerlerinde ise farklı gösteriler ve animatör gösterileri yer alacaktır. Tarihsel karakterlerin yer alacağı canlı heykel performansları parkın birçok yerinde halka sürpriz gösteriler sunacaktır. Ayrıca Açılış Gecesi Gösteri Merkezi’nde Türk Sanat Müziği konseri yer alacaktır.

14- SES SANATÇILARI HAYRANLARIYLA BULUŞACAK
Güzelyurt Portakal Festivali organizasyonlarında hem yerli hem de Türkiye’nin sevilen seslerine yer verilecektir. Türkiye’nin tanınmış ses sanatçılarından Koray Avcı, Mabel Matiz, Yeni Türkü ve Ezo gibi sanatçıların yanı sıra Türkiye’de piyasayı sallayan ülkemizin gururları olan Buray ve Türkan Kürşad da sahne alacaklardır. Ayrıca yerli sanatçılarımızdan Ahmet Evan, Frekans ve Eril Cambaz sahne alıp performans sergileyeceklerdir.

15- RESİM YARIŞMASI ;
39. Güzelyurt Portakal Festivali bu yıl İlköğretim seviyesindeki çocukların katılımı ile Resim Yarışması organize edilmiştir.

3 yaş kategorisinde gerçekleştirilecek ve ödüllü olarak organize edilen yarışmada konu Portakal veya Portakal Festivali olarak belirlenmiştir. Yarışmada dereceye giren resimlerden oluşturulacak 2017 Takvimi tüm adaya ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

16- ÇOCUK ŞENLİĞİNDE ŞİRİNLER VE PALYAÇOLAR
Eğlencenin sınır tanımadığı Çocuk Şenliği bu yıl yine renkli organizasyonla Festival programında yer alacaktır. Eğlence, yarışma ve yiyecek stantlarının kurulacağı Çocuk Şenliği’nde çocuklar eğlenceye doyacaktır. Tüm aktivitelerin ücretsiz gerçekleşeceği şenlikte bölge ilköğretim kurumları, özel kreşler ve dernekler sahne alarak dans gösterileri sunacaktır.. Türkiye’nin popüler animatörlerinin sahne alacağı gecede ayrıca Şirinler Tiyatro oyunu sahnelenecektir.

17- İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ GÜNLERİ
Bölge halkı tarafından büyük ilgi gören “İndirim Günlerine ” bu yıl Festival programı içerisinde yine bir gün olarak yer verilecektir. Etkinlik süresince çarşı merkezi trafiğe

kapatılarak vatandaşların güvenli ortamda alışveriş yapmaları sağlanacaktır. 10.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte vatandaşlar mağaza sahiplerinin yapacağı indirimden yararlanacaktır. Ayrıca İndirim Günlerinde ülkemizin ses sanatçıları Ahmet Evan, Frekans ve Eril Cambaz sahne alacaklardır.

Ayrıca dans gösterileri ve eğlenceli aktivitelerin yer alacağı gecede İndirim Günü kapsamında alışveriş yapan vatandaşlara alışveriş fişlerine karşılık olarak kendilerine verilecek piyango biletleri ile yüzlerce hediye kazanma şansı sağlanacaktır.

18- KÜLTÜR DERNEKLERİ
Bölge Kültür ve Sanat Dernekleri bu yıl yine hüner ve yeteneklerini 39. Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında gösterme imkanı bulacaklardır. Festival programında sunacakları gösteriler için hazırlıklarını sürdüren Dernekler, kendilerine ayrılan gecelerde ortak olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerdir..

19- FESTİVALDE DEFİLE
Festival etkinlikleri kapsamında 1 Temmuz akşamı çok özel bir etkinlik organize edilmiştir. Mankenler yerine Güzelyurtlu kadınlar podyumda Abiye Kıyafetler sergileyeceklerdir.

Defile sonrası ise aynı sahneye ülkemizin gururları olan Türkan Kürşad ve Buray konser vermek üzere sahne alacaklardır.

20- KARDEŞ KENTLER ŞÖLENİ
Festivalimizde diğer bir yenilik ise Kardeş Kentler Şöleni adı ile yeni bir aktiviteye yer verilmesidir. Bu yıl bu amaçla ayrılan gece Beşiktaş Belediyesi’ne tahsis edilmiştir. Gecede Beşiktaş Belediyesi’ne ait promosyon ürün dağıtımı, halk dansları, Beşiktaş Bandosu, ve ses sanatçısı Ezo performans sergileyecektir.

21- SPORTİF ETKİNLİKLER
i)-GOLF TURNUVASI

Festivalde Golf Turnuvasına yine yer verilecektir. Turnuva Gemikonağı bölgesinde bulunan CMC Golf Sahası’nda düzenlenecektir.

ii)-TAVLA TURNUVASI

Girne Con Kahve Sponsorluğunda her yıl para ödüllü olarak düzenlenmekte olan turnuvaya bu yıl yine yer verilecektir.

iii)-FUTBOL TURNUVASI

Minikler Futbol Turnuvası Festival kapsamında geleneksel olarak düzenlemekte ve yoğun ilgi ile izlenmektedir. 39. Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında yine Minikler Halı Saha Futbol Turnuvasına yer verilecektir.

iv) Duatlon Yarışları;

39.Güzelyurt Portakal Festivalinde ikinci kez Duatlon yarışlarına yer verilecektir. Koşu, bisiklet ve yine koşudan oluşan üç etaplı yarış Kent Merkezinde düzenlenecektir.

v) Masterler Futbol Karşılaşması ;

39. Güzelyurt Portakal Festivali’nde Master futbol takımlarına yer verilerek karşılaşma yapmaları organize edilmiştir.

vı) Santranç Turnuvası: Bu yıl ikinci kez festival kapsamında santranç turnuvasına da yer verilecektir. KKTC Santranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen organizasyon küçükler,yıldızlar ve genel olmak üzere üç klasmanda düzenlenecektir.

vıı) Klasik Araçlar Slalom Yarışı: Festivalde diğer bir yenilik ise klasik araçların katılımı ile düzenlenecek olan slalom yarışıdır.Güzelyurt Klasik Araçlar derneği ile düzenlenecek olan ortak etkinlik 26 Haziran günü gerçekleştirilecektir.

vııı) Dart Turnuvası : Geleneksel hale gelen ”Güzelyurt Portakal Festivali Uluslararası Açık Dart Turnuvası” bu yıl yine gerçekleştirilecektir.

ıx) Bu yıl Festivalde yeni bir heyecan yaratacak okçuluk yarışmasına da yer verilmiştir. Federasyonla müşterek düzenlenecek olan I. Açık Alan Okçuluk Yarışma’sı Güzelyurt Zafer Stadı’nda gerçekleştirilecektir.

22- MASKOT:
Maskot ailesi tüm festival Süresince bizimle birlikte olacaktır.

23-MUHTEŞEM FİNAL
Dokuz gece boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 39. Güzelyurt Portakal Festivali Final akşamında muhteşem bir programla kapanacaktır. Final gecesinde Sunuculuğunu Burç Tuncer ve Seniha Kanatlı üstlenecektir.

Türkiye’nin ünlü gruplarından Yeni Türkü’nün konser vereceği gecede birçok dansçı ve akrobat yer alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir