Şaraplarıyla Ünlü Fransızlar Şarap Zararlı Diyor

Şaraplarıyla Ünlü Fransızlar Şarap Zararlı Diyor

Şaraplarıyla Ünlü Fransızlar Şarap Zararlı Diyor

Fransa’da Hematolog, Profesör ve 2017-2020 Sağlık bakanı Agnes Buzyn, şarap ile ilgili bilimsel kanıtlanan bir bilgiyi dile getirince ülkede büyük tepki toplamıştı.

Buzyn yaptığı açıklamada; şarap endüstrisi insanları şarabın diğer alkollü içkilerden farklı olduğuna, hatta sağlığı olumlu yönde etkilediğine inandırıyor oysa şarap içmenin bira, votka, viski içmekten bir farkının bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlandı, ifadelerini kullandı.

Amerikan KalpVakfı (American Heart Association) şarap içmeyi kesinlikle tavsiye etmemektedir.

Osmanlı hekimlerine göre şarap yemek yedikten hemen sonra içilirse gıda damarlara geçecek şekilde parçalanmadığı için damarlar tıkanır ve kanın damarlarda dolaşması bozulur. Bu durumdan kalp etkilenir ve hastalık meydana gelir. Şarap zihni köreltir, beynin, sinirlerin kuvvetlerini zayıflatır ve organlarda tıkanmalar yapar. İştah kesilir, yüz rengi sararır, titremeler, felçler meydana getirir. Şarap çok içildiğinde ani ölümler meydana gelebilir.

Dr. Boyle, her şarap bardağı, kanser riskini yüzde 7 oranında artırıyor. Alkollü her içecek aynı oranda kanser riskine sebep oluyor, dedi.

Şarap bilindiği üzere aklı, şuuru etkileyen, sarhoşluk veren ve sağlığa zararları olan bir içkidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir