Bilgisayar Malzemeleri Kanserojen Maddelerden Oluşuyor

Bilgisayar Malzemeleri Kanserojen Maddelerden Oluşuyor

Bilgisayar (Masaüstü, Dizüstü vb.) ve tablet gibi aletlerin tüm parçalarının tamamına yakını Çin’de insan sağlığına zararlı hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Bu aletlerde insanlarda kanserojen etki yapan en kötü plastikler kullanılmaktadır. Hatta bazı ürünlerde bu plastiğin kötü kokusu nedeniyle kullanıcılar ekstra zarar görmektedir.

Denetimi en az olan bilgisayar malzemelerinin kalitesi, kötü hammadde kullanan Çinlilerin insiyatifine bırakılmış durumda.

Bilgisayar malzemeleri örneğin klavye’den fareye her türlü araçlarda en kötü plastik kullanılıyor.

Bilgisayarlar ve yan birimleri, çevre dostu olmayan bazı maddeler içerir. Bilgisayar bileşenlerinin çoğu, ya zararlıdır ya da belli bir düzeyde zararlı madde içerir. Atık maddeler zararlı olarak sınıflandırılır. Çünkü uygun olarak kullanılmadığında insan sağlığına ve çevreye zararlı oldukları bilinir. Zehirli atık olarak da bilinen zararlı maddeler genellikle, kadmiyum, kurşun veya cıva gibi ağır metal konsantrasyonları içerir. Bilgisayar baskılı devre kartları, plastik, kıymetli metaller, fiber cam, arsenik, silikon, galyum ve kurşundan oluşur. Katot ışınlı tüp (CRT) monitörleri, cam, metal, plastik, kurşun, baryum ve seyrek toprak metalleri içerir. Taşınabilir sistemlerden gelen piller, kurşun, kadmiyum, lityum, alkalik manganez ve cıva içerebilir. Bilgisayar donatımında kullanılan temizlik maddelerin çoğu da zararlı maddeler olarak sınıflandırılabilir.

Ancak, bu temizlik malzemelerinin arazilere yerleştirilmesiyle alakalı hiçbir yaygın düzenleme bulunmamaktadır. Bu durum, dünyanın diğer pek çok bölgesinde de aynıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir