İspanya Çin Şirketlerine Baskın Düzenledi Vergi İncelemesi Yapıyor

İspanya Çin Şirketlerine Baskın Düzenledi Vergi İncelemesi Yapıyor

İspanya’da geçtiğimiz ay Ulusal Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu uzman ekiplerinin yanı sıra vergi dairesi görevlileri ve gümrük yetkilileri, Madrid’in Fuenlabrada bölgesinde Cobo Calleja sanayi parkı ve Barselona’daki El Carrus sanayi parkı dahil olmak üzere 60 Çin sanayi deposuna baskın düzenledi. Çin menşeli şirketlerin depolarına yönelik olarak 11 ayrı bölgede eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Baskın yapılan depolarda vergi kaçırma ve kara para aklanmasına dönük soruşturma sürerken Çinli şirketler kapsamlı bir incelemeden geçiriliyor.

Asya ve Pakistan’dan gelen ürünlerin ithalatını içeren büyük bir sahtekarlık soruşturması olarak belirtilen operasyon 6 ay sonra gerçekleşti. Gümrük vergileri ve satış vergisini en aza indirmek için ithal edilen malların hileli olarak düşük değerli gösterildiği belirtiliyor.

Çin şirketleri 2014 yılında İspanya’da, Çin menşeli ürünlerin değerinin piyasa fiyatının altında gösterilerek ithali ile vergi yolsuzluğu ve kara para aklaması gerçekleştirdiği yapılan operasyonla tespit edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir