Dünyadaki Dijital Saldırılarda Türkiye Altıncı Oldu

Dünyadaki Dijital Saldırılarda Türkiye Altıncı Oldu

Güvenlik yazılımı geliştiren Japonya merkezli bilgisayar yazılımı şirketi Trend Micro 2. siber saldırı raporunu açıkladı.

Dünya genelinde toplam saldırı sayısı 3,6 milyarın üzerine çıktı. Nisan ayında gerçekleştirilen saldırılar bir önceki aya göre yüzde 24 oranında arttı.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail ve Katar Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, son dönemde özellikle beyaz yakalı çalışanları hedef alan e-mail saldırıları ve fidye isteyen saldırılar, kritik veriler ve süreçler tehditlerin başında geldiğini belirtti.

Nisan ayında e-posta yoluyla gerçekleştirilen saldırılar yine ilk sırada. Yakalanan tüm saldırıların yüzde 80’inden fazlasını e-posta yoluyla yapılanlar oluşturuyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin bu tür saldırıların en çok yapıldığı iki ülke.

Rapora göre Türkiye Yakın Doğu’da en çok saldırının yakalandığı ülke. Daha önceki dönemlerde Excel uzantılı e-posta saldırıları olurken, bu dönem en fazla windows uygulaması uzantılı e-postalar öne çıkıyor.

2018 yılı Nisan ayında çoğunluğu ABD, Fransa ve Çin’de bulunan 92 milyondan fazla zararlı web sitesi tespit edilerek Trend Micro tarafından engellendi.

Bu zararlı web sitelerine en fazla Japonya, ABD ve Tayvan ülkelerinden girilmeye çalışıldı. Yakın Doğu’da ise ilk sırada Türkiye yer alıyor.

Fidye yazılımların saldırı sayısı 2018’in başından beri devam eden artışını sürdürdü. Yakın Doğu’da tespit edilen tüm saldırıların yüzde 11’inden fazlası Türkiye’de yakalanırken, bu oranla da Türkiye bölgesinde birinci sırada. Dünyadaki tüm saldırılar değerlendirildiğinde ise Türkiye altıncı sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir