Migros Uyum Marketler’i Satın Almak İçin Sadece Ön Görüşme Yaptığını Açıkladı

Migros Uyum Marketler'i Satın Almak İçin Sadece Ön Görüşme Yaptığını Açıkladı

Migros yaptığı açıklamada, Uyum Marketleri satın almak için Makro Market A.Ş. ile ön görüşmeler yapıldığını ancak Migros tarafından alınmış bir karar ya da mevcut durumda kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmadığı ve şirketin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirdiği belirtildi.

Türkiye’nin, yüzde 100 yerli sermayeli perakende markası Makro Market, organize ve modern bir anlayışla, üretici ve müşterilerine kaliteli hizmet vermek için 1991 yılında, Songör ailesi tarafından kuruldu. 2012 yılında Uyum Gıda A.Ş.’yi satın aldı. 2012 yılı itibariyle Uyum bünyesinde operasyonel çalışmalar yapan ve verimlilik konusunda pek çok adım atan Makro, sonraki dönemde de Uyum’un büyümesi ve hizmet kalitesinin artması için pek çok yeni projeye imza attı. Makro ve Uyum’un birlikteliğinden doğan gücü artı değere dönüştürmek için gerçekleştirilen çalışmaların sonucu olarak Makro ve Uyum, 2016 yılında Makro Market A.Ş. çatısı altında birleşti. Uyum, İstanbul ve Tekirdağ’da toplam 60 mağaza ile hizmet vermeye devam ediyor.

Makro Market A.Ş. arasında, Makro Market A.Ş. tarafından 53’ü İstanbul’da, 3’ü Tekirdağ’da işletilmekte olan toplam 56 adet Uyum mağazasının ve Antalya’da işletilmekte olan 17 adet Makro Market mağazasının kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve demirbaşlarının satın alınması suretiyle toplam 105.000.000 TL bedel karşılığında devralınması amacıyla sözleşme imzalanmıştır.

Devir işlemleri gerekli hukuki ve idari izinler alındıktan sonra gerçekleştirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir