Türkiye Amerikan Merkezli Facebook Bağımlılığından Kurtulamıyor

İngiltere merkezli küresel sosyal medya ajansı We Are Social 2018 araştırmasında çıkan sonuca göre Amerikan merkezli Facebook’ta Türkiye’den 51 milyon kişinin hesabı bulunurken yine Facebook’un sahibi olduğu Instagram’da 33 milyon kişinin hesabı bulunuyor.

15 milyon nüfusa sahip İstanbul, 14 milyon Facebook hesabıyla dünyada beşinci sırada yer alıyor. Instagram’da ise nüfus ile kullanıcı oranında Türkiye dünya ikincisi durumunda.

Facebook kullanıcısı sayısında Türkiye 51 milyon kullanıcıyla Tayland ile birlikte 8. sırayı paylaşıyor.

Instagram’da Türkiye, yüzde 41’lik nüfus ile kullanıcı sayısı oranıyla İsveç’in ardından dünya ikincisi konumunda. Instagram kullanıcı sayısı listesinde ise Türkiye 33 milyonla beşinci sırada yer alıyor.

Geçen yıl açıklanan verilere göre Türkiye’de Amerikan merkezli Facebook bağımlılığının tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtilmişti. Edinburgh Napier Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada Facebook’a Dayalı Stres oluştuğu tespit edilmiş ve Facebook Bağımlılığının diğer bağımlılıklar gibi tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirtmişti. Uzmanlar en az 350 milyon Facebook üyesinin bu hastalık ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Rusya ve Çin güvensiz ve kullanıcı bilgilerini sürekli izinsiz her yerle paylaşan Facebook’a erişimi yasaklayarak kendi ülkelerine ait olan sosyal paylaşım servislerini kullanıyor. Rusya’da sadece Türkçe dil desteği sunan Vk.com, Çin’de ise renren.com sosyal paylaşım siteleri kullanılıyor.

Amerikan Malı Sosyal Medya Sitelerinde Amerikan Malları ve Hizmetlerinin Yasaklanması İsteniyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir