Dünya Genelinde Yerel Yönetimlerin Akıllı Aydınlatma Yatırımları İncelenecek

Dünya Genelinde Yerel Yönetimlerin Akıllı Aydınlatma Yatırımları İncelenecek

The London School of Economics(LSE)’teki Işık Araştırma Grubu, Uluslararası Kentsel Aydınlatma Topluluğu (LUCI), kentsel aydınlatma üzerine çalışan uluslararası ağ ve LUCI’nin destekleyici üyesi olan küresel aydınlatma üreticisi Osram, dünya genelindeki yerel yönetimlerde, akıllı aydınlatmanın nasıl anlaşılması gerektiği inceleyecek.

Çalışma, dünya çapında belediyelerin akıllı aydınlatmayı nasıl anladığını, konunun kentsel gelecek için vizyon ve planlara nasıl uyduğunu ve belirli kamu politikaları kapsamında akıllı aydınlatmanın nasıl gerçekleştirilebileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Buna göre çalışma için 5 pilot şehir seçilecek. Bu şehirlerin akıllı aydınlatma talepleri incelenecek, hedef ve beklentileri belirlenecek. Aynı zamanda bu seçilen dünya şehirlerinin karşılaştıkları zorluklar ve fırsata çevrilebilecek artılar masaya yatırılacak.

Projenin başında yapılandırılmış ışık araştırma grubunun kurucu ortağı ve LSE’de Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan olan Dr. Don Slater bulunuyor.

Geçen yıl LUCI ve LSE Aydınlatma Araştırma Grubu, aydınlatmanın kentsel yaşamın ve refahın merkezi bir unsuru olarak ele alınması ve bu konuyla ilgili sosyal ve siyasi gündemi aydınlatmak için bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde konuyla ilgili çalışmanın hız kazanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir