Çikolata Beyni Çalıştırır Mı Araştırma Sonuçları

Çikolata Beyni Çalıştırır Mı Araştırma Sonuçları

Çikolata Beyni Çalıştırır Mı Araştırma Sonuçları

Bilimsel çalışmalara göre kakao miktarı yüksek olan çikolata çeşitlerinin beyin için faydalı olduğu belirtildi. Günümüzde çikolatalardaki kakao oranları giderek azalmaktadır.

Kakao kalp için oldukça faydalı. Dr. Lee Berk ve ekibi bitter çikolatanın insanların bağışıklık sistemi ve beyin fonksiyonları üzerindeki etkilerini araştırdı.

Araştırmacılar, 22-40 yaş aralığında 5 kişinin, yüzde 70’i kakao ve yüzde 30’u organik şeker kamışından üretilen 48 gr bitter çikolata tüketmesiyle EEG (Elektroensefalografi) yansımasını yarım saat ve 2 saatlik sürelerle gözlemledi. Dr. Berk ve ekibi en hızlı beyin aktivitesi olarak değerlendirilen gamma frekansına (25-40 Hz) odaklandı. Bu dalga tipi kognitif fonksiyon, öğrenme, hafıza ve bilgi işlemi gibi alanlardan sorumlu.

Buna göre içeriğinin yüzde 70’i kakao olan bu çikolata nöroplastisiteyi davranışsal ve beyin sağlığı için artırıyor.

Bir diğer araştırmada 25-50 yaşlarında 4 deneysel, 1 kontrol katılımcıdan ikinci çalışma için 8 gün boyunca her gün 48 gr bitter çikolata yemeleri istendi. Çikolata tüketiminden 2 saat sonra ve çalışma sonunda katılımcılardan kan örnekleri alındı.

Araştırmacılar, enfeksyonlarla savaşmaya yardımcı akyuvarlar (T-hücre) aktivasyonuna bağlı gen ifadesinde artış bulurken, sonuçlar 7 günün sonunda gen ifadesinin daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Dr. Lee Berk araştırmalar sonunda şunları ifade etti; bu çalışmalar bize, çikolatada kakao oranı ne kadar çoksa, bilişsel, bellek, duygu durumu, bağışıklık üzerindeki olumlu etkinin o kadar fazla olduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir